Скандално! Прокуратурата определи 1000 лв. гаранция и освободи а бившия служител на Пътни такси Хр. Танчев - Факети, заловен с над 100 кг. дрога в петричкото село Тополница
5.10.2017 08:58 Mobile watches 2463 прочита Mobile comments 2 коментара

1000 лева за свободата си плати арестуваният завчера в рекордно количество дрога в дома си, в петричкото село Тополница, Христо Танчев - Факети, научи struma.com. Прокуратурата определи парична гаранция за Танчев и го пусна да си спи у дома.

Танчев, който е бивш служител на Пътни такси на ГКПП Кулата, уволнен от местоработата си, бе арестуван, след като в тайници в дома му полицаите от Петрич откриха над рекордно голямо количество, над 100 килограма сух канабис, приготвен за продажба.

Щурмът в дома му бе след системно постъпваща оперативна информация за това, че Танчев продава дрога и ежедневно пред дома му идват дилъри, които които купуват канабис.

Доказателствата, които събраха полицаите бяха няколко чувала сух канабис, чинно скрит в специален тайник в къщата на Факети в селото, но явно това се е оказало недостатъчно окръжна прокуратура да задържи дилъра трайно в ареста.

Съселяните на Факети са в потрес от факта, че той е освободен, познавайки дейността му от години. Освобождаването му срещу символична гаранция, сякаш бе предсказано от активните и умни коментатори във форума ни.

След като публикувахме новината за ареста му във форума ни веднага бе написано, че той ще бъде освободен, цитирайки крилатата фраза на Бойко Борисов "Ние ги хващаме, те ги пускат". Припомняме, че дилъри заловени с грамове дрога остават в ареста, независимо, че част от тях са и консуматори и са носили наркотика за лична употреба, биват трайно задържани, а рекордьор като Факети освободен. Кой е Факети?! Какви са привилегиите му, г-да прокурори?!

Ще попитаме какъв е мотивът за освобождаването му от ареста. А криминалистите от Петрич и региона, продължават денонощно да търсят наркотици, за да спасяват децата ни от този заемащ епидемични размери проблем!

Петя Георгиева

2 коментара
Коментирай
7.10.2017 03:06 | LONDON
КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАКОНИ В БГ. 100 КАНАБИС И ОСВОБОДЕН, АМИ ТУК ЗНАЕТЕ ЛИ ЗА ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО, ЦЯЛ ЖИВОТ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА. МАИКО БЪЛГАРИО КАКВО БЕШЕ КАКВО СТАНА ТЯ.....
7.10.2017 04:43 | 345
натопил е некои друг
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката