Полезно! Некачествени дрехи: Как да ги разпознаем?
6.10.2017 14:46 Mobile watches 1625 прочита Mobile comments 0 коментара

Некачествените дрехи в наши дни са навсякъде. Дори в най-изисканите, луксозни и скъпи магазини има риск да бъдете подведени. Поради това е добре да се научим как да разпознаваме продуктите с лошо качество.

За щастие на потребителите има сигурни трикове, с които да разпознаете некачествените дрехи. Малцина са наясно с тях, но те са сигурният индикатор дали не ви мамят.

Когато тръгнем по магазините в търсене на нова рокля, риза или друг вид облекло или аксесоар, ние със сигурност искаме да се сдобием с качествена стока. Рискът дрехата да се свие или разкъса още след няколко пранета обаче, е голям. Ето защо, още в магазина, трябва добре да разгледате избраното. Тук ще намерите 10 съвета как да спрете да харчите пари за неща, които не си заслужават:

1. Качеството на памука чрез мачкане

Вземете дрехата и я стиснете здраво в юмрука си за няколко секунди. Ако след това тъканта изглежда като смачкана хартия, най-вероятно е била обработена със специален агент, за да запази формата си. Дрехи от този тип още след първото пране изглеждат като парцали;

2. Достатъчно широк подгъв

Качествените панталони и поли имат подгъв до 4 см. За блузите и ризите той може да е около 2 см. Когато на дрехата няма подгъв или мястото е леко пришито – дрехата определено не е качествена;

3. Разтеглете плата

Колкото и да разтягате, качествените материи се връщат в първоначалната си форма. Когато тъканта е склонна да губи формата си означава, че използваният плат е евтин и нискокачествен;

4. Ципът съвпада по дължина

Ако това е така и ципът на дрехата е равномерно по дължина, значи всичко е наред. Също така той трябва да си съвпада и по цвят с дрехата.

5. Дръпнете плата по шевовете

Качествените продукти имат дебели и плътни шевове. За да проверите, дръпнете леко съединените от шева парчета. Ако между тях веднага се появят дупки – в ръцете ви е истински боклук.

6. Отворени ципове

Циповете на качествените дрехи, както и всички метални аксесоари, в края си са покрити с плат. Това ги прави надеждни и издръжливи. Най-лошия вариант са пластмасови ципове – те се чупят лесно и говорят за особено лошо качество на продукта.

7. Етикета

Винаги му обръщайте подобаващо внимание. По правило естествените тъкани като памук, коприна и вълна са по-издръжливи от синтетиката. Внимавайте обаче, тъй като дреха от 100% памук може бързо да се свие след изпиране. Най-добри са продуктите с добавка от 5-30% от изкуствени тъкани, като вискоза, полиестер, найлон и др. Те ще ви служат дълги години.

8. Шевовете и конци

Уверете се, че съвпадат. Ако цветовете им са различни, това е знак за некачествена дреха. Тя е направена на бързо и явно приоритет е било количеството, но не и качеството.

9. Копчетата и илиците

Разгледайте ги добре – когато се произвеждат некачествени дрехи, производителите не обръщат внимание на подобни малки детайли. Направите ли го вие, ще различите безпроблемно качествените от некачествените продукти.

10. Оцветяване по гънките

Когато цветът по дръжките, краищата или мястото на закопчаване на една чанта е избледнял или има гънки, това е нискокачествен продукт. Когато едната част на продукта е по-светла от другата – също. Некачественото оцветяване ще избледнее само след няколко изпирания и продуктът ще стане негоден за употреба.ezine bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката