Хорски неволи! Хаос на пазара в Петрич, скандали и ругатни между търговци, тонове продукция изсипана пред къщите на живущите в съседство
11.10.2017 19:15 Mobile watches 4664 прочита Mobile comments 11 коментара
Започва строежът на новия пазар, заради ремонта изместиха масите по улиците

Скандали и крамоли белязаха първия пазарен ден в Петрич, след като само преди броени дни започнаха ремонтните дейности за изграждането на нов закрит пазар. Местните продавачи бяха преместени по- надолу на ул. "Тома Митов", пресичащата я "Св. Кирил и Методий" и успоредната на "Тома Митов", "28-ми Октомври".

От рано сутринта търговците настръхнаха един срещу друг, вдигаха скандали за местата, на които са разположени. Ругани, крясъци, псувни се чуваха от всякъде, едва не стигнаха до бой, в битката да разположат стоката си. В последствие пък възникнаха и други проблемни ситуации. Живеещите на ул. "Тома Митов" и ул. "28-ми Октомври" днес трудно успяха да излязат от домовете си, защото пред вратите им бе струпана цялата продукция на продавачите., камари плодове, зеленчуци, касетки препречваха пътя за живущите. Хаосът бе пълен и като тръгнеш по улица "Рокфелер "

Изключително затруднено бе движението на автомобили по улицата ", в района на моста на река Луда Мара, заради струпването на пешеходци. От общинска администрация коментираха, че да в началото ще има малък дискомфорт, но ремонтните дейности започват и скоро петричани ще могат да се радват на модерен и мечтан отдавна закрит пазар.

Ани Георгиева

11 коментара
Коментирай
11.10.2017 21:34 | Байко
Не се ли сети някой костюмар от общинската администрация да предложи това строителство да се извърши в неактивен земеделски сезон - да речем февруари-март догодина.
11.10.2017 21:39 | ...
Не ме боли пазаро, ама цел ден без вода и сега нема, да му е. ба ма. ката на новия шеф на ВиК и на техниците. Такова не е било ни при Слончо нито при Ушев
11.10.2017 21:40 | Зверо
Да познаем ли кой ще строи пазаро???
11.10.2017 21:53 | До ...
И на инкасаторите също ....майката. Едно че не минават да отчитат водомерите, а и товариха всички абонати с кубици отгоре, от как е новия шеф на работа. До кога ще ги търпим петричани?
12.10.2017 08:54 | Полина
А на горния пазар масите си стояха празни и чакаха благословията на нашия "обичан" кмет да благоволи да си вземе съществуващия пазар от години. На каква улица ще правиш пазар бе кмете? Толкова ли ви са умствените способности и не може да направите нищо с отношенията с Коце Маца. Срам и позор за всички досега властимащи! Направете някакъв договор за наем по добре ще е така отколкото пазар на улица. Жалко, много жалко
12.10.2017 09:52 | Петричанин
Точно хаос. Блокира ти търговец със стока входа на дома, МПС-та се движат между хората и търговците, което е опасно, стоката на асфалта/нехигиенично и в нарушение на закон и наредба. Всички продажни кметове от 1989 г., които разпродадоха на безценица важни обекти на гражданите/Общината/ и сега това вреди на хората, трябва да се разследват и ако имат вина съгл. законите ни, да отиват на прокурор и съд. Няма осъден общинар за криминалната приватизация и продажба на общ. имоти и сгради, кога?
12.10.2017 10:03 | кой
Следващата сряда пазара да се разположи по улица Цар Борис 3 - от общината към Лидъл.... иначе както е тръгнало пазара ще стигне до циганската махала...
12.10.2017 11:55 | Аврам Бакалино
Паркинга на кметството е перфектен за пазар, хем ке му пикат на кмета под джамо!
12.10.2017 16:37 | ХА ХА
Да благодарим на КМЕТА Бръчков и на ПРОТЕЖЕТО МУ-ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА ПЕТРИЧ за този хаос .ЧЕСТИТ ДЕН НА ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ! И да не забравите да заведете ОБЛАСТНИЯТ и той да пазарува от смешния пазар на ПЕТРИЧ!
13.10.2017 20:01 | a
eсента има най много стока за продаване, как може да изберат този сезон за строеж на закрит пазар Толкова ли им е акъла на тези управници, или го праваят нарочно за да напакостят на земеделците
13.10.2017 21:35 | 1722
КМЕТЕ защо не си направиш пазар на твоята улица? Тук е централна улица пълно е със живущи, има детска градина църква три блока с хора пълен хаос и дискомфорт за живущите, а отгоре на това и ще вземате от тревните площи за паркинг..... Ти си срам за ПЕТРИЧ.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката