Скандалният прокурор Костадин Сулев направи страшна беля в ПУ на МВР в Гоце Делчев! Уволниха зам. началника П. Пелтеков по негов сигнал от преди 4 години
5.10.2017 13:39 Mobile watches 4259 прочита Mobile comments 0 коментара
Мотивът официално е: Неподадена декларация за конфликт на интереси, в службата му работили негови първи братовчеди

Заместник-началникът на полицията в Гоце Делчев Петър Пелтеков бе уволнен дисциплинарно във вторник, причината е шокираща, научи struma.com. Резултати от проверка, по искане на прокурор Костадин Сулев, който бе обвинен в сводничество, търговия с влияние и кражба на ток и вчера държавата гръмна около скандалните обвинения, са в основата на уволнението, твърдят полицаи.

Резултатите от проверката били докладвани в министерството няколко дни преди разкритието за Сулев и заповедта за уволнението на Пелтеков изпреварила с часове скандала около прокурора.

Преди повече от 4 години прокурорът Сулев, който имал влияние, от позицията на поста, който заема пуснал сигнал до вътрешна сигурност в полицията, че Петър Пелтеков е в Йерархическа зависимост, тъй като негов роднина, работи в полицията.

Това стана стана повод за низ от проверки по отношение на криминалиста, които завършиха фатално за него. Според други причината за уволнението на Пелтеков е неподадена декларация за конфликт на интереси, тъй като в управлението, като негови подчинени работили двама негови братовчеди. Липсата на тази декларация лъснала при проверката на Вътрешна сигурност.

Изключително жалко е това, което се случи в Гоце Делчев. Пелтеков бе един от най-добрите криминалисти в управлението, двигател на основни антидрога акции. Той ще обжалва уволнението.

Петя Георгиева