Скандално! Общинският съветник д-р Ал. Костов на прицел: Проверяват болничните му в РЗИ -Благоевград, директорката Л. Павлова вкара ОБС Симитли в Административен съд
12.10.2017 14:28 Mobile watches 5106 прочита Mobile comments 20 коментара
Отказват на директора на РЗИ Лена Павлова достъп до обществена информация. Как д-р Костов е съвместява две работни места и получавал възнаграждение?! Кой издаде болничния му лист след дело за обжалване на забележка

Общинският съветник от Симитли, докторът в РЗИ Благоевград Александър Костов, е обект на спешна проверка, назначена от директора на РЗИ - Благоевград Лена Павлова.

Д-р Павлова започна преди дни проверка на болнични, депозирани от д-р Костов, ден след като се яви в съда, обжалвайки наказание, наложено му от директора Павлова.

Поводът за проверката са и отсъствия от работа в РЗИ, присъствие на сесии на местния парламент в Симитли, без да е подадена молба за ден отпуск.

Цяла година докторът е и общински съветник, получава възнаграждение от ОБС Симитли и паралелно от РЗИ, без да има депозирани молби за отпуск от РЗИ в дните на заседанията на ОБС Симитли. В хода на проверката обаче възникнаха необясними пречки.

Директорът Павлова е изискала от общинския съвет информация колко пъти е присъствал д-р Костов на заседанията на ОБС, но такава е била отказана, затова тя е поискала намесата на Административен съд, който то да се произнесе по този отказ.

Д-р Костов е наказан и за нарушение по служба и той обжалва, това ги изправи един срещу друг с директорката в съда. Веднага след заседанието на магистратите д-р Костов излязъл в болнични..

Скандалът ще се разраства, тъй като Александър Костов, не отговаря на телефоните си, за да обясни, кое е наложило отсъствието му от работа в РЗИ и комуникацията с него се осъществява изключително трудно, казват колегите му.

Името му обаче изплува като един от кандидатите за шефския пост в РЗИ. Припомняме, че д-р Костов бе спряган и за директор на МБАЛ Благоевград преди време, докато бе заместник-директор на болницата. През 2009 година името му нашумя, след като бе отстранен от общинския съвет в Симитли заради системни и неоправдани отсъствия от сесиите.

В момента името му отново се развява като кандидат за шефския пост в РЗИ, където бе обявен конкурс за директорското място.

Вени Иванова

20 коментара
Коментирай
12.10.2017 16:08 | ццццц
тоя само иска да лапа. за чеп за зеле не става
12.10.2017 16:27 | 000
Кой става? Лена или лакея Калоянов?
12.10.2017 18:34 | ...
Д-р Костов, кой е той??? Няма един работен ден като хуманен лекар! Беше военен лекар, там легенди се носят за него!!! Сега и директор на Рзи иска да става. Той горкичкия за нищо не става освен доноси да пише!
12.10.2017 19:28 | !!!
Липсата на адекватно правосъдие от години в България прави такива като този Костов нагли, надменни и... нямам вече думи. Сега пък ще почне едно плюене към Павлова, която иначе си разбира от работата, наказва такива кръшкачи, плюячи, некадърници, злобари и крадци, да наистина там има хора, които просто крадат - служебно време и не само. А Костов действително за нищо не става, една шушумига дето слухти от къде могат да "паднат"пари, като от общинския съвет в Симитли например. Къде ли не обикаля през годините и никъде не се задържа, особено там, където трябва да се работи и да се поема отговорност!
12.10.2017 19:31 | До .....
Той да не ти е кметът, който се титулува доктор, ама никой не знае по какви болести, ха ха
12.10.2017 20:37 | 111
Костов си е Костов просто да иде някъде да се лекува!!!!!
13.10.2017 07:52 | ЕКСПЕРД
Др Павлова в Благоевград знаем за това че ако решите с Костов е свършено само да помолите Д. П. в РАЙОННАТА много бързо се задействаха лично шефката браво на вас. Щом в ГЕРБ започнаха определени личности да говорят колко сте добра. Лично Здравния Министър заяви че ВЪПРОСНАТА ДОКТОРКА е един от много малкото му колеги които се справят с работата отлично.
13.10.2017 08:27 | кОЙ
Костов, е един интересия, който мисли само за постове, а не за работа. На тоя толко му се работи, колкото му се умира. Мазник мръсен.
13.10.2017 08:30 | велик
Костов е пенсионер и да си гледа пенсионерите, а не РЗИ. Тоя иначе е толкова последователен, че като си набележи едно място постоянно го преследва. Колко пъти се кандидатира и за Кмет на Симитли. Мишок пълен, мрънкало голямо, но претенциите само огромни. Този не го искат у селото, а той на мегдана иска да излезе.
13.10.2017 08:33 | Винету
Костов, е такъв страхливец Д-р Павлова, че ще се на ака, ако му искараш кърливите ризи. Скъса си задника за да стане Общински съветник, па макър и от друга партия и на края нито е Общински съветник, като такъв, нито работник, като работник в РЗИ. Вън от администрациите на такива плазмоди. Паразити на обществото, като Костов не са нужни на данъкоплатците.
13.10.2017 20:05 | До велик - комплексара
Случайно да не го обърка с кметтът, който всъщност лъщи нечистоплътно, мазно, мазно, а? ха ха
13.10.2017 20:51 | колежка
Костов нито е мазник, нито мързелив, нито некомпетентен, просто не се вписва сред мръсниците. Честен, коректен с много повече положителни качества от всички които го плюете взети заедно. Костов ти си прекрасен човек - знаеш го. Лена е въртиопашка
13.10.2017 21:36 | симитлия
Сашо Костов не може да е лекар, защото никога не е работил като такъв, просто никога не е лекувал. разнасял е папки, козирувал е, развеждал е войници по болниците... това е правил. Не може да е политик, доказват го резултатите от изборите, в които е участвал. Безрезултатно! Липсват му качества, за това. Иска да е управленец? Как, с какво и кого, ще управлява? На базата на какво, на кого, защо и как? Попитайте Щерев, би ли го назначил в Пулс, Поли, да го назначи за свой заместник, или Лена... за какъвто и да било... Сашо, харчи си, с достойнство, пенсията, достатъчна ти е... може би и ти е много...
13.10.2017 23:01 | ++++
Като чета коментарите и двамата са пенсионери. Да си ходят, за да се даде път на младите и кадърни ЧОВЕЦИ, защото все още има такива в България.
14.10.2017 06:54 | ...
Правилно, може ли пенсионер от години, военен да се назначава на длъжност зам. директор. Нека работи но на някаква по ниска позиция. Държавата е мащеха за кадърните и рай за некадърници като този"лекар".
14.10.2017 08:28 | 123
МНОГОПАРТИЙНА ЛИЧНОСТ Е ЛЕНА ПАВЛОВА .ТО НЕ БЕ -БСП, НДСВ, ДПС .КЪДЕТО ИМА КЕЛЕПИР -ТАМ СМЕ. ДА ПРОВЕРЯТ НЕЙНИТЕ БОЛНИЧНИ ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ, КОГАТО БЕШЕ СВАЛЕНА ОТ ПОСТА. ДА СИ УСПОКОИ И ДА СИ ГЛЕДА СТАРИНИТЕ И ПЕНСИЯТА
14.10.2017 09:05 | blagoevgradutre.bg
"миналата година д-р Л. Павлова бе в продължителен болничен и около 9 месеца не бе на работа'' 28. 10. 2015 В статия''' Уволниха РЗИ шефа в Благоевград д-р Лена Павлова''
14.10.2017 15:34 | 555
абе тука има ли ръководство на герб, да си огледа кадрите. то ташкова в зеделието любовница, красо роячки си прави каквоти си иска, директора на нои, съпругата му в земеделието, защото не се справи в болницата, на иво николов съпругата на топло място работи, всички любовници намерени по заведенията на някои от герб. ако ръководството на герб не вземе мерки, следващи път ще пиша до бойко борисов всички тия мърсотии които стават в благоевград. ОБЕЩАВАМ ВИ.
14.10.2017 22:06 | ...............!
Вие подлоги на Павлова не си ли давате сметка -с Вас може да постъпят така както тя постьпи с Ева, Гергана. Невсте и Кметски. Време е да почнете да мислите- какво правите, какво пишете и какво подписвате.
14.10.2017 22:18 | ...............!
"следващи път ще пиша до бойко борисов"- пиши, че Павлова уволнява председател на обшинска структура и членове на ГЕРБ, а назначава хора на ДПС.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката