Скандално в Struma.com! Шокираща безотговорност! Дете на 2 години "избяга" от детската градина в Благоевград, откри го непознат, предаде го на полицията, а учителките не разбрали
6.10.2017 15:52 Mobile watches 6348 прочита Mobile comments 31 коментара

Висшата форма на безотговорност от страна на учителки в детска градина "Детелини" в района на плажа в Благоевград ни потресе, скандален случай вдигна на крак институциите, полиция, социални служби и община.

2-годишно детенце успя да излезе посред бял ден от детската градина, стигна само до Джамията, и бе спряно от непозната жена, която извикала полиция и социални служби, научи Първо struma.com. След около час разправия, станало ясно, че то е излязло незабелязано от учителките.

Било върнато в детската градина и шокиращо за полицаи и социални работници се оказало, че госпожите в градината, дори не разбрали, че го няма. Започнали да се оправдават, че се промушило през ограда на детската градина и не го видели.

Със сигнално писмо полицията е уведомила социалните служби и общинското ръководство. "Запознати сме със случая, ще бъдат взети спешни мерки и учителките ще бъдат наказани."

Петя Георгиева

31 коментара
Коментирай
6.10.2017 16:04 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
вънка тиялелки и даскалички. срамота... ако санеше нещо сд детето, какво ще се оправдаваха, НАКАЗАТНИЕ ОСВЕН ДА КЛЮКАРСТВАТ ЗА РОДНИНИТЕ НА ДЕЦАТА НИЩО ДР. НЕ ПРАВЯТ.... АЙДЕ ВЪНКА ДА ГИ ВИДЯ, ЛЕЖЯЦИ...
6.10.2017 16:08 | А ЗАЩО ЛИ ТАКА?
Е то няма как някъде да не се пропука, като е съшито с конци на Шопова, ако това се случи с моето дете, е тогава няма да си намерят място в града... е почиват цяло лято, по половин ден са на работа, и нищо не работят... Рибата мирише от главата- народа го е казал и живота го е доказал.
6.10.2017 16:26 | родител
Косата ми настръхва като си помисля колко улици е пресекло детето само... абе тия са за ..
6.10.2017 16:40 | аз
В друга държава за такъв случай направо уволняват!
6.10.2017 16:52 | Родител
До " АЗАЩО ЛИ ТАКА " Не оправдавам грешката на учителките и лелките да си понесат отговорността, но защо веднага се скача и обижда Шопова?! Когато се говори и пише, то се и мисли...
6.10.2017 16:53 | аз
Как няма да избяга това дете. 1. Директорката е за уволнение-имат големи права малко внимание на децата. 2. Всички си плащат местата . Юзу-да спре да издава дипломи на некъдърни хора които не стават за учителки. Тежко и горко на тези родители.
6.10.2017 17:01 | всв
не се обижда Шопова, а се предлага да си подаде оставката, направете проверка кой назначи последните учителки и лелки в градините, през кой минаха молбите в общината и кй са назначени
6.10.2017 17:10 | ДА
Всички назначения в детските градини стават директно от общината. г-жа Шопова отговаря за тия неща. ВСичко е с връзки случаиности няма, не се надяваите за работа там. конкурсите са предрещени и хората се знаят, че ще бъдат назначени, но това ще излезе наяве. вече се разговори за това на централно ниво.
6.10.2017 17:17 | Смях
Та това е толкова забавно.... Я се успокойте. Гледали ли сте Бебето беглец? Какви са тия тъпотии? Кой не е бягал от детска?!?!
6.10.2017 17:17 | Сандански
А в гр. Сандански, само пари търсят от родителите. За каквото се сетите, Пари, перилни и почистващи препарати, салфетки, тоалетна хартия, мокри кърпички, чашки, чинийки, чершафчета, завивки, пердета, играчки за децата..... Остава и хранителни продукти да замъкнем. И всичко това, въпреки забраната на министъра и кмета на града. РЕКЕТ ПОД ФОРМАТА НА ДАРЕНИЯ.
6.10.2017 17:18 | Илиев
Сигурен съм, че никой не би искал такова нещо, и никой не е застрахован. Хората са действали адекватни и детето е живо и здраво! Не разбирам защо се опитвате, освен всичко да намесите и Шопова, какво предлагате да се клонира и да застане пред всяка детска градина
6.10.2017 19:45 | Майка
Уважаема, Петя Георгива Моля, преди да пишете каквото и да било, първо да проверите фактите. Не знам, кой е източникьт Ви, но пьрво детето ми е на 3г. и второ учителките много добре знаеха какво се случва и уверявам Ви не бяха по-малко притеснени и уплашени от мен. Такова нещо може да се случи на всеки, не знам защо и кой Ви позволява да публикувате невярна информация или просто трябва вестник "Струма" да си запълни страниците. Въпреки случилото се, детето ми, продължава да посещава най-добрата детска градина "Детелини" и учителките му са страхотни и не не са назначени от г-жа Шопова. Благодаря!!!
6.10.2017 19:50 | Бабата на детето
Хей, жълти драскачи ои вестника, не представяйте на общеносттва неверни и непроверени факти!!! Единственото вярно в статията е, че внучето ми, само си е тръгнало от ДГ. Оттам нататук всичко ви е стъкмистика. Никой от семейството ми не е търсило услугите ви и не желаем да контактуваме с вас!!!
6.10.2017 19:54 | Бабата на детето
Ще потърсим съдебна отговорност от лицето, Петя Георгиева, може би псевдоним на "журналист"!
6.10.2017 20:05 | CC
Смях в залата - детето си било тръгнало само... Ами там за какво са тези учителки и лелки? Да чоплят семки ли? Те носят отговорност за поверените им ДЕЦА! Да ги махат виновните за този скандал и това е.
7.10.2017 03:25 | LONDON
НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА, МОЯ СИН СЪЩО БЕШЕ НА 3 ГОДИНКИ КОГАТО ЕДИН ДЕН НЕ ОЧАКВАНО НА ОБЯД СИ ПРЕСТИГНА В КЪЩИ. АМИ АКО НИКОИ НЯМАШЕ У ДОМА ИСКАЧИЛ Е ДО 6-Я ЕТАЖ. ГОСПОД Е БИЛ С НЕГО.
7.10.2017 08:13 | АНА
Още малко ако им увеличат заплатите няма да знаят и бройката на децата в групата. Мислят само за датата да си получат хилядарките. САМО УВОЛНЕНИЕ НА ТАКИВА МЪРШИ.
7.10.2017 10:09 | община
Срам и за майката и за бабата, които коментират тук ! Да, на 3 години, разбирам, че го смятате за достатъчно пораснало да пресича улиците само,.. Ами ако се беше случило нещо с детето ви / да не дава господ / Петя Георгиева ли щеше да е виновна . Не се подмазвайте, рискувайки здравето и живота и на други деца . Учителките са виновни и те го знаят ..... Благодарете на човека, които го е спрял и е извикал полиция .
7.10.2017 10:12 | Потресаващо
Леле, какви родители и роднини има това детенце, аз се страхувам за моето дете, а вие се подмазвайте на учителките, не ви е срам . Утре може и да е моето и тогава дупе да им е яко ...
7.10.2017 10:15 | Полицай
Всичко написано е вярно - Детето е избягало, намерил го е случаен човек, извикана е полиция, сигнализирани са социалните и общината . Къде е стъкмистиката бабо, засрами се
7.10.2017 11:20 | ПП
Откъде тая злоба у вас бе хора? Не е ли най-важното, че детето е живо и здраво? Не мисля, че някой нормален човек би искал да му се случи подобно нещо. Спрете да обвинявате и уволнявате, има си хора и институции, които са уведомени, те преценяват.
7.10.2017 12:32 | Бабата на детето
До полицая, ако наистина е такъв? Като не си запознат с истерията на търсене на внучето ми, не се изказвай за да освежаваш тъпия си мозък!!! Когато се пенсионираш от полицията като полковник, като съпруга ми, намери ме и ела да поговорим какъв ужас изживях и аз и колегите! Дотогава работи за сигупността на хората!!!
7.10.2017 12:48 | Бабата на детето
До всички, коментирали негативно. Спрете децата си от ДГ., плащайте на детегледач или ги дайте в частна ДГ, срещу 20000 евро! Не нападайте хората, които се грижат за децата ви по цял ден, а вие нямате време да контактувате с тях, да ги възпитавате, а камо ли да им четете приказки. Жалки сте !!
7.10.2017 13:05 | баба
Въпреки че живея близо до тази градина не дадох внучето си там. Директорката е простачка и от години е за уволнение, но не зная как още я търпят от инспектората. Повечето учителки са безхаберни... и изобщо тази детска градина от години върви зле
7.10.2017 13:16 | 678
Бабата на детето е учителка в същата детска градина - Паскова. И такъв скандал е спретнала там, а и като я знам каква госпожа претенция е и как пие до припадък, и как се държи с родителите ...и изобщо какво леке е, пък тук се опитва да оправдае учителите и дори нападнала в коментара си полицая... нали все пак детето пак ще иде в същата градина... театър и лицемерие
7.10.2017 13:44 | Бабата на детето
До 678, шмаш необходимосст, спешна, от ПСИХИАТОР!!!
7.10.2017 15:23 | РОДИТЕЛ
ТОВА В ТАЗИ ДЕТСКА ГРАДИНА И ОСОБЕНО ПРИ ТЕЗИ ДВЕ ГОСПОЖИ НЕ СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ А ИМЕННО ПРИ БЕРОВСКА И МИРЧЕВА, ДВЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЧКИ В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД, ВСЕ НЕ ЧУЛИ ВСЕ НЕ РАЗБРАЛИ, ВСИЧКО ЛОШО ПРИ ТЯХ, НО ЕДНАТА СЕ ЕБЕ С ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, ДРУГАТА ПО СТАРАТА ИЗПОЛЗВА ВРЪЗКИ И НАКАЗАНИЯ НЯМА. А ДИРЕКТОРКАТА СЕДИ И ГЛЕДА СЕИР ВМЕСТО ДА ГИ УВОЛНИ
7.10.2017 16:42 | Полицай
Ако наистина коментарите, които се пишат от името на бабата са от нея, то тази жена носи наказателна отговорност, за " освежаваш тъпия си мозък! ", за "жълти драскачи " и т-н .Речникът на тази учителка -баба е повече от циничен и долен . Ще поискам разсекретяване на адреса и ще я вкарам в съда. Пак казвам - няма нищо невярно в тази новина, освен че детето е влязло в третата си годинка и не е на 2, а малко повече от 2 !
7.10.2017 19:08 | Бабата на детето
За втори път ми се трие коментар. Очаквам полицая с униформа, покля или др. облекло утре в 13. 30 ч прд съда. Да ме уведоми как да го разпозная. Ако е Бир.. тева, ще я смаажа!
7.10.2017 20:41 | Дежа вю
Преживяхме преди години същото, само че в друга ясла. Пак госпожите не бяха разбрали липсата, а аз млада-зелена бързах да им съобщя, че детето е добре, за да не се притеснят. Няма да забравя изражението на лицата им, когато научиха. Още се чудя, как детето не го беше смачкало някоя кола или да се случи друг инцидент. Благодарни сме на една пенсионирана, наблюдателна учителка, на която й направило впечатление, че малко дете ходи по улицата само. Хванала го за ръка и тръгнала да разпитва хора, дали не познават детето, съответно родителите. Попаднала на позната, та така... Ние не направихме истерия от случая, но наистина е притеснително и за двете страни.
10.10.2017 12:37 | до бабата на детето
Не 678, а ти имаш спешна нужда от психиатър ...и отрезвително, и от курс по правопис. Ама пък и толкова си зла
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката