В Петрич отбелязаха Деня на българската община
12.10.2017 15:19 Mobile watches 954 прочита Mobile comments 1 коментар

В залата на кметството днес Община Петрич съвместно с Областна администрация-Благоевград отбелязаха Деня на българската община.

С химна на Република България и химна на Европа тържествено бе открито мероприятието. Зам. кмета Илияна Попова като домакин припомни събитията свързани с утвърждаването на 12 октомври като Ден на българската община, както и ролята на Общината за развитието на регионите. Областният управител Бисер Михайлов презентира ползите и натрупаният опит от 10 годишното членство на България в ЕС, както и предизвикателствата и приоритетите пред бъдещото председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

Представена бе мултимедийна презентация на тема "10 години в Европейски съюз и предизвикателствата пред община Петрич", подготвена от специалисти от Общинска администрация.

На събитието присъстваха десетки ученици, учители, общински съветници, кметове на населени места, общественици и граждани.

Тържествата по повод Деня на българската община продължиха на градския площад "Възраждане", където бяха представени творби на местни художници, кулинарна изложба на традиционни ястия, дегустация на вина и месни продукти, произвеждани в община Петрич. Успоредно с това на сцената се изявиха младежки състави и групи от град Петрич.

А. Георгиева

1 коментар
Коментирай
12.10.2017 19:14 | Байко
Може, може! Ден има, ама общината никаква я няма...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката