Бойкот на днешната сесия на ОБС! РЗС: Ще има протести и оставки, но болницата ще остане на Сандански!
30 август 2017 09:11 Mobile watches 19194 прочита Mobile comments 5 коментара

Общинските съветници от РЗС ще бойкотират сесията насрочена за днес 30.08.2017г. в знак на протест срещу решението да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона. Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата. ,се казва в декларация ,разпространена от партията днес .

Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които ни се обаждаха и спираха където ни видят през последните седмици с призив за протести, подписки, ако трябва и оставка на кмета, но безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено. С основание жителите на Сандански питат:

1. Защо след като така или иначе Сандански управлява и петричката болница, е необходимо тяхното юридическо обединение с цената на закриването на МБАЛ “Свети Врач”?

2. Защо при тази схема Сандански и Петрич са с равни дялове по 49%, Кресна с 1% и Струмяни с 1%, като най-губещ е Сандански, без да има право на решаващ глас трябва да плаща за грешките на управлението на петричката болница и натрупаните дългове?

3. Защо не се направи публично допитване до гражданите на Сандански дали са съгласни болницата им да бъде закрита?

Ние приемаме призива на нашите съграждани и от 10-ти септември ще стартираме подписка и ще насрочим протест с цел провеждане на извънредно заседание на общинския съвет с точка единствена – отмяна на решението взето на 27.07.2017г.

ПГ Ред, Законност и Справедливост:
Яне Янев
Костадин Станоев
Калин Терзийски
Красимир Станков
Румен Гърчев
Илия Георгиев

5 коментара
Коментирай
30.08.2017 11:07 | възмутен
На днешната сесия трябваше да се изере управител на водното дружество в Санданск, единият от кандидатите е от Благоевград, а питам аз- разбрахте ли как ката това момченце се кандидатира, какво работи жена му във ВИК Благоевград и това не е ли журобаджанащина... и работа на шефката на ВиК благоевград...
30.08.2017 15:20 | От Петрич
Абе смотаняк - Петричката болница може и да има дългове който ще си плащат Петричани - а не гей парада на Сандански . Нашата болница има и доктори и медицински персонал и материална база за която вие може само да мечтаете . И понеже на тебе платка ти е ръждясала и не може да сметнеш коя болница с какъв актив влиза в дружеството си плямпаш глупости . Без наще доктори вашата болница отива а нивото на Катунско ДЖИПИ .
31.08.2017 14:35 | Плешивмишотплоски
Този жалък, долен, ляв палячо отново се опитва да фокусира общественото внимание върху себе си! Вчера, трябваше да се избере управител на ВиК, но ВМРО не успя да събере 15-те необходими гласа за да изберат тяхният кандидат, съботираха сесията. Иначе ще трябваше да обявят нов конкурс. На Янето некой му даде наклон напред с прави колене и палци на краката в длани и той си прибра глутницата от гладни мишки, афиширайки се с декларация за съдбата на болницата!? Та решението е от преди повече от месец! Къде беше до сега бе, миш? Смешник!
31.08.2017 20:17 | Борис
Яне, кои са съветниците на Тотев, бе? Не е удачно да говориш кой на какво е сложил край, защото ти си част от номенклатурата, дето сложи край на Държавата! Ай, сиктир!
31.08.2017 21:19 | КРОМИДАР
...Е НЕМА ТАКЪВ ЛИЦЕМЕРЕН ПАРАЗИТ...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар