Димитър Делчев: Когато БСП и ДПС са на власт, европейските средства спират, а сега служебното правителство ускори този процес
11 март 2017 11:14 Mobile watches 5429 прочита Mobile comments 5 коментара

Когато БСП и ДПС са на власт, европейските средства спират, а сега служебното правителство ускори този процес. „Реформаторски блок – Глас народен“ ще се противопостави на това БСП и ДПС да влязат в уравлението отново, след като бяха изгонени с камъни.

Това каза в Гоце Делчев на среща с избиратели Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ в Благоевградска област.

В региона всички хора изразяват недоволство от това, че не се прави достатъчно да се стимулира производството и изкупуването на български плодове и зеленчуци, коментира Делчев и заяви, че държавата трябва да работи за това българският производител да получава достойно заплащане, а не печалбата да отива в прекупвачите. При тютюна всички знаем как се случва подбиването на цени чрез подставени лица на фирми, така и на другите места, затова трябва да се вземат мерки за недопускане на картел, който ощетява българските производители, категоричен бе той.

Нямайте съмнение, че „РБ - Глас народен“ ще бъде част от 44-ото Народно събрание, въпреки черната кампания, която се води срещу нас, тъй като сме неудобни и не можем да бъдем контролирани, каза Делчев. Ще бъдем представители на десните партии в парламента и ще продължим да се борим за каузи.

Искаме силна държава в сектор сигурност, в образованието, в здравеопазването, но да се отдръпне от бизнеса, да се намалят тежестите и да бъдат оставени предприемачите да работят спокойно, каза Делчев. В момента у нас има над 31 органа за борба с корупцията и една колективна безотговорност, затова в затвора има под 5 човека за корупция. Единен антикорупционен орган и ясна отговорност са приоритет за нас, заяви Делчев.

Относно позицията на Турция за разкриването на секции и нарушаването на права на гражданите Делчев заяви, че българската политика се прави от политици в България и нито една чужда държава не може да ни казва как да провеждаме изборите си. Българското външно министерство трябва да преосмисли отварянето на секции в Турция, каза Делчев. Категорично се противопоставяме на това някой да се меси във вътрешната ни политика.

На въпрос за политиката за образованието Делчев бе категоричен, че трябва да има повишаване на средствата за образование на 4,5% от БВП. Учителите трябва да имат добро заплащане, за да изберат да останат учители, а финансирането на училищата да бъде обвързано с качество и грамотност на учениците, а не да се произвеждат неграмотни дипломанти, каза той.

Андрей Радонов, кандидат за народен представител от листата на „РБ – Глас народен“ от Гоце Делчев, подчерта, че коалицията е обединение на десни хора, които са осъзнали, че ГЕРБ и БСП са партии на старото време.

Катерина Влахова, кандидат за народен представител от листата на „РБ – Глас народен“ от община Хаджидимово, каза, че ще работи за по-добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и дребните земеделски производители.

*Предизборна публикация

5 коментара
Коментирай
11.03.2017 11:37 | ДОНЧО
ФАЙТОН ПАРТИЯТА НА "ЛИЗАЧЕСКИЯ БЛОК"НАПРЕДВА МОЩНО В НЕВРОКОПСКО !ХИЛЯДИ ОТ СЕЛАТА БУРЖОЗА, ГОРНО ЛЯСКИ И ЛЯЛЕВО, СА ГОТОВИ МОЩНО ДА ПОДКРЕПЯТ ПАТЕРИЦАТА НА МУТРАТА БУДА И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЛИЖАТ В ПАРЛАМЕНТА НАСРАНИЯ МУ ЗАДНИК !НАПРЕД ЛИЗАЧИ, ЗАЕДНО С УЛАВА ЛЕНКА, ТИТИМ РАЗБОЙНИК И КЛОШАРСКАТА ПАСМИНА, ЩЕ ЛИЖИТЕ ОТНОВО ТЕЗГЮРНИКА НА ПРОСТИЯ ОТ БАНКЯ И НЕГРАМОТНИЯ ОТ С. ШУМА !НАПРЕД ЛИЗАЧИ, ЧУМАТА ГРОБ, ЩЕ ВИ ПОСТРОИ МАГИСТРАЛА ДО БУРЖОЗА И ГОРНО ЛЯСКИ !!!!!
11.03.2017 13:08 | ДО ДЕЛЧЕВ,
ГРЕШЕН ВХОД, БЕЗ ИЛКО, СТОЯНОВ, В, 1, ВИ, МИР, НЯМА ДА СТАНЕ, НЕ СЕ НАПЪВАИТЕ БЕСМИСЛЕНО Е СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ СИ ВЗЕМЕТЕ ПОУКА, КАКВО ЗНАЕТЕ ВИЕ ЗА, 1, ВИ, МИР,
11.03.2017 13:27 | учен
Глупости! И това плещите с убеждението, че има нещо в главите ви! Тези там, в Брюксел де, умират от обич къч вас и бащицата на нацията. Нищо подобно няма да се случи, защото не зависи от нас, а от общоприети закони и разпоредби в ЕС, които се спазват, господине Делчев.
11.03.2017 18:20 | истината
ГЕРБ отбива гласове за тези, за да ги вкара в парламента и играят ролята на патерица. Има поне двама герб схемаджии в Благоевград, които работят за тях. Събудете се, хора! Никой да не гласува за тези!!! По-добре си сложете за ГЕРБ!
14.03.2017 07:56 | Елена
Това момче ми изглежда свесно. Време е младите да излязат напред.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар