Показаха се и вижте какво казаха! За "сферата на оплюването", лъжите, манипулациите, раздорите и важната роля на БСП в политическия живот на Петрич от лидерите Й. Атанасова и Д. Капитанов
10 октомври 2017 17:36 Mobile watches 16958 прочита Mobile comments 15 коментара

Ръководството на БСП-Петрич водено от Йорданка Атанасова даде днес пресконференция,която бе провокирана от поредицата публикации, които struma.com направи в последните седмици, свързани с разклащането на устоите на партията и изявления на нейни членове за оставка на лидера

Атанасова и никакво развитие на партията под нейното ръководство. На пресконференцията бяха председателят на ветераните Стоян Манчев, председателят на младежката структура Йосиф Ангушев и общинският съветник от БСП Димитър Капитанов.
Председателят на БСП-Петрич Йорданка Атанасова наблегна на няколко от нещата, който те като партийна структура са направили за период от 2г.

Ето какво каза тя:

"Искам да успокоя всички наши симпатизанти, тези които милеят и работят за БСП, че устоите на партията никога не са се клатили. Доказателство за това са парламентарните избори, на които БСП имаше резултат, какъвто не е имала от времето на Андон Чопаков.

Доказателство за това са и последните 2г., в които Д. Бръчков е кмет на Община Петрич и БСП е излизала с позиции и декларации по наболели за общината проблеми. БСП излезе със становище около сливането на болницата в Петрич със санданската "Св. Врач", за влизането на общината във "ВиК Асоциацията", отворено писмо до кмета, че през тези 2г. в общината нищо не е направено. Нищо от програмата, с която той излезе на местните избори не е изпълнено.

Считаме, че е несериозно и смешно да излизаме с позиции по всякакви теми, искаме да говорим за неща, които се случват и които са полезни за обществото. Работи се по проекти, които са били заложени и в нашата програма, с която ние се явихме на Местните избори-2015г. В нея ние бяхме заложили пазара, парка и Обредния дом. Виждаме, че по тях се работи. Ние наблюдаваме и ще изчакаме да видим какво ще се случва. Да не забравяме, че идва зимния период, а миналата година снегопочистването не бе както трябва."- каза Атанасова.

Думата бе дадена и на председателя на ветераните в БСП Стоян Манчев, който посочи,че:" Написаното във вчерашната публикация в struma.com от името на Ангел Иванов и Максим Илиев, не отговаря на истината. Въпросът за оставката на общинския лидер не е поставян никога. Това са писания на хора, които са заинтересовани да има раздори в БСП.

Ангел Иванов не е идвал 2г. на наши събрания и мероприятия, но навън виждаме, че в рамките на около месец пуска няколко публикации и те са с едно и също съдържание."- каза той.
Общинският съветник от БСП-Петрич Димитър Капитанов също взе думата, като първо благодари на симпатизантите и хората, които продължават да им вярват.
"Нека хората от Община Петрич да знаят, че ние не се страхуваме от определени кръгове от хора от партията и такива извън партията, които нямат интерес БСП да върви напред. Атакуват се бившия и настоящия председател, което е съвсем нормално.

Близо 2г. не съм се появявал пред медиите, което е умишлено. Оставих новото ръководство да върви напред. Нашите симпатизанти трябва да знаят, че тези умишлени нападки знаем от къде идват. Много скоро това разбира се ще се разбере. Риторично ще задам въпроса, който искам да стигне до всички хора: Да си спомняте за последните няколко години освен за БСП да се е писало толкова много, за местни лидери на партия ,да се е писало,попита Капитанов ? За последните 2г. от както не съм се появявал в медиите има над 40 публикации, които всички са в сферата на "оплюването".

Партията е в добро състояние, това трябва да се знае.

За последните 2г. съм задал 15 въпроса на Общинските заседания към ОбА и кмета Д. Бръчков свързани с различни сфери от социалния живот. Ще преповторя и Йорданка Атанасова за трите деклации-позиции, който сме изнесли в публичното пространство относно сливането на болниците, "ВиК" Асоциацията и снегопочистването.

Относно работата ми във "ВиК". Работя във общинското водно дружество 6г. като съм вършил работа, която е била полезна. Но по някаква причина, някой е преценил, че трябва да се разделим.,не знам
Болничните, в които ми се е наложило да изляза, и които са толкова коментирани, ще кажа само, че не пожелавам на никого , това което на мен ми се е случило. Имам 40 г. трудов стаж и за първи път ми се налага да ползвам болнични. Нормално е след тях да ползвам и отпуската, която ми се полага.

Ще засегна и темата за групата, която сформирахме в ОбС "Обединени за Община Петрич". В нея всеки защитава интересите на партията си. Но като група смятаме, че ще имаме по-голяма тежест при вземането на решения, за това и я сформирахме.
Ще се обърна към А. Иванов, М. Илиев и И. Вачев като им кажа да бъдат малко по търпеливи и нека насочат усилията си в други насоки."- каза той.

Председателят на БСП-Петрич Йорданка Атанасова покани А. Иванов, М. Илиев и И. Вачев в четвъртък от 18 часа в сградата на партиината структура в града на заседание, на което ще бъде даден отчет за работата на БСП-Петрич.
Атанасова каза още, че от централата на БСП се събира информация на територията на община Петрич за съществуването на нашумелия в държавата скандал "кумгейт". Събират се данни за подобни назначения. Дадоха заявка, че до месец обществото ще бъде запознато с направената от тях справка.

Анита Георгиева

15 коментара
Коментирай
10.10.2017 18:33 | MMMM
показаха се баш
10.10.2017 19:16 | tapanar4o
Хах, червените се показаха накуп най-после.
11.10.2017 09:41 | Байко
Хе, Струма, какви са тези питанки на сайта ви? Питам. Относно написаното и снимките, без да съм психолог израженията на лицата са като на началник и подчинен. Сами решете кой кой е. Сега за политиката и политиците. Политиката е средство определени хитреци да печелят на гърба на хората. Ние им даваме доверието си/гласуваме/, което те превръщат във влияние и пари. Както банкерите - ние им даваме парите си/влоговете/ те от тези пари печелят давайки ги на нас с лихва - и така до безкрай. Това е то - най-големия бич за хората са политиците и банкерите. Затова толкова са гъсти...
11.10.2017 11:34 | GANCHO
УХАЖОР И ЛЮБОВНИЦА - РАМО ДО РАМО !!!
11.10.2017 12:39 | Максим Илиев
Знаете ли, че човек не трябва да се осланя на миналото, защото след това се проваля Трябва да се работи неуморно за да има твърди, високи и постоянни успехи Аз питам, защо при такива успехи г Капитанов е сам общински съветник ? Колко члена са младежката организация? И моля да ми съобщи спонсорите в ефир Имам прекрасни идей за бъдещото развитие на БСП Петрич, но Вие днешното ръководство всячески пречите и се изживявате като незаменими Мисля, че членовете, симпатизантите и съратниците ще го разберат, но ще бъде късно, когато дойдат следващите избори Тази спонтанна покана не се приема от мен за четвъртък Аз предлагам ДЕБАТ- Политически дебат пред обществеността
11.10.2017 12:56 | Илия Вачев
Подкрепям написаното от Полковник Максим Илиев. Това ръководство е доказало пред петричката общественост, че няма никакви идеи, няма никаква визия за бъдещето на Община Петрич, няма никакви инициативи. Нормално ли е да се хвалиш че си казал, че има сняг по улиците. Основните партиини организации са разбити, няма младежка организация, която е сърцето и душата на всяка една партия. Ние не се плашим от истината за разлика от Вас и дойде времето да си я кажем в очите. Подкрепям М. Илиев за предложението за дебат, нека хората направят сами преценката си, защото много голяма част от жителите на Общ. Петрич са социалисти, но не виждат смисъл да излязат да подкрепят БСП, защото никой не се интересува от тях. Нека Г-н Капитанов каже там, кои са тези вътрешни и външни кръгове, които ни карат да цепим партията. Аз, ще отговоря на този въпрос. Г-н Капитанов партията отдавна е разцепена и никой не иска да влезе да работи за нея заради Вас самите и резултата е очеваден-1 съветник с много зор в 60’00
11.10.2017 13:01 | Илия Вачев
община. Аз не мразя никого като личност, почнете да работите всеотдайно за хората, докажете, че заслужавате постовете си и аз гарантирам, че, ще Ви подкрепям с две ръце. Дотогава, ще Ви питаме всяка седмица, какво е свършила БСП като партия и Вие като ръководство и, ако продължава така, ще искаме оставки. Ние не искаме на всяка цена подмяна, ние искаме промяна. Искаме работеща партия, която да отстоява социалните идеи. Г-жо Атанасова, ако не го направите докато Вие сте председател ние няма да подкрепиме нито една листа на БСП, независимо за какви избори е и
сме сигурни, че резултатите няма да ви харесат.
11.10.2017 13:16 | Байко
За дебата - добре. Причината за това положение на БСП/не само в Петрич/ е друга, обективна. БСП е лява партия - нали я приемаме за такава? Къде и е социалната база? В гръцките цехове и българските работилнички? Колко от пишещите се за социалисти всъщност са работодатели или мениджъри, които с дейността си всъщност експлоатират евентуални социалисти? Справка - доходите в България, сивата икономика, социалния геноцид и т. н. Ако все пак има някакви резултати от т. н. социалистическа дейност, то това е по инерция/от едно отиващо си за съжаление и много свестно поколение/. Представители на което са и някои от участниците в горните събития. Или е необходимо предефиниране на понятия като ляво, левица съобразено с непрекъснато променящия се свят или отиваш на бунището на историята.
11.10.2017 14:19 | Ветеран
КАПИТАНОВ 40 години стаж точно така имаш 40 год. Стаж да лапаш народна пара. къде си работил ти бе пиле шарено. като беше областен цял регион пропищя от теб. не те ли е срам да излизаш по медиите ама сигурно виждаш края на политическата ти смешна и срамна кариера. А ти бе манчев кога си събирал ветераните бе лъжльо. аз лично ще дойда да ти задам този въпрос. А ти ма йорданке какъв кумгейт нали брат ти работи в общината след изборите за заслуги нали работихте за герб капитанов също но бръчков лека полека ви разкарва като разбра колко сте некадърни Ако вие сте политици яз съм космонавт
11.10.2017 15:53 | Игор
Балъкчиева (Атанасова) искам да попитам коя партия е сплотена. Сплотени сте вие 5 те човека които живеете на гърба на партията. Искам да попитам това момче което сам си е председател на младежите и сам е организация не е ли близка роднина на Капитано? Това не е ли Кумгейт или е Свакогейт и така може. Нищо не е сплотено не бягайте от проблемите.
11.10.2017 21:51 | Член
Защо още Капитанов управлява партията?
11.10.2017 21:58 | Игор ли си какъв си
Тая партия умре преди няколко години и никога повече няма да е фактор в България.
12.10.2017 00:28 | Човек
Тази партия в Петрич умре заради такива като Капитанов и Атанасова. Оставка..... Капитане ревеш като ..... защото времето ви изтича и всички ви мразят.
12.10.2017 13:16 | Петрич
Партията си е ок, НО САМОНАДЕЯНИ И ОМРАЗНИ на хората като Капитанов я докараха до това състояние.
Пък и отгоре ба всичко любовчия този коларовски “интелегент”.
07.12.2017 09:04 | стършел
Кептън, след като вече 6/ШЕСТ/год. твърдиш че, работиш, във ВиК, знаеш ли как се връзва тръба с тръба ама с различен размер? Едва ли знаеш, но мн добре знаеш че тези 6/шест/ год. заплатата която получаваш ти я заработват РАБОТЕЩИТЕ във ВиК! Хайде оздравявай по бързо че имаме аварии за отстраняване а ти си ГЛАВЕН специалист, капитан!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар