Яне Янев разпъна съветниците на лентата на позора! 2000 се подписаха срещу обединението на болниците в Петрич и Сандански, отправиха скандални питания към кмета К. Котев
29 септември 2017 12:26 Mobile watches 18690 прочита Mobile comments 6 коментара

Лидерът на РЗС Яне Янев и съветниците му, яхнаха страховито метлата в Сандански, дни наред хората на Янев събират подписка срещу обединението на болниците Петрич и Сандански, в която хората изразяват несъгласието си срещу този акт.

Днес те разпространиха поредната декларация срещу това, която публикуваме без намеса. Освен това Янев и групата му отправят скандални питания към кмета Кирил Котев, с промяна на банковата сметка на общината и още. Вижте:  

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

на ПГ РЗС в общ. съвет Сандански


Гражданският съвет „Развитие за Сандански” и общинското ръководство на РЗС категорично подкрепят гражданската подписка за запазване на болница МБАЛ „Св. Врач” ЕООД, включват се в нея и декларират:

1. Решение №246 от 27.07.2017г. на Общинския съвет е вредно, недалновидно и би довело до срив в системата на здравеопазване в община Сандански поради което трябва да бъде отменено.

2. Лекарите и медицинския персонал в МБАЛ „Св. Врач” Сандански с това решение на практика бяха лишени от възможността да имат дори мнение по въпроса за т. нар. обединение с фалиралата болница „Рокфелер” в гр. Петрич.

3. Запазването на 77-годишната болница „Св. Врач” заедно със сградата и прилежащата земя е особено важно за развитието на града и ние ще бъдем винаги категорично против каквото и да било посегателство целящо да облагодетелства групировките около управляващото мнозинство в Сандански.

Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата. Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които само за няколко дни са събрали над 2000 подписа и искат безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено.


ПГ Ред, Законност и Справедливост:
Яне Янев
Костадин Станоев
Калин Терзийски
Красимир Станков
Румен Гърчев
Илия Георгиев

ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ - САНДАНСКИ
Г-Н ГЕОРГИ СИНАНСКИ

ДО

КМЕТА
НА ОБЩИНА САНДАНСКИ
Г-Н КИРИЛ КОТЕВ


ПИТАНЕ


от Яне Янев, общински съветник, председател на ПГ РЗС

На основание чл. 33, ал.1, т.4 от ЗМСМА във връзка с чл. 101 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Сандански внасям питане


Относно: Смяна на обслужващата банка на община Сандански


Уважаеми г-н Кмете,
Смяната на обслужващата банка на общината би следвало да е добре обмислено решение взето на база анализ и съпоставка между двете банки – тази, с която се прекратяват отношенията на общината и новата, която би следвало да предложи по-добри условия от предишната. В тази връзка възникват редица конкретни въпроси:
1. Кое наложи смяна на обслужващата банка на община Сандански?
2. Бил ли е проведен конкурс за избор на обслужваща банка?
3. Кои са по-добрите условия в офертата на Общинска банка спрямо тези предложени от другите банки?
4. При избор на Банка не следва ли да се има предвид предимствата в пълното банково обслужване, рейтинг, престижа на избраната банкова институция, предлаганата продуктова гама при обслужването на служителите като физически лица, ниво на сигурност на онлайн/мобилно банкиране, пенетрация на клонова мрежа в региона, брой ATM устройства /банкомати/, и на последно място, но не и по значение качество и бързина на обслужване?
5. Имало ли е проблеми между банката и общината при работата и цялостното обслужване?
6. Общината към днешна дата използва ли услугата електронно банкиране?
7. Оказван ли е натиск върху директори на училища да прекратят отношенията си с Уникредит Булбанк и да прехвърлят сметките си в Общинска банка?
8. Общината има ли кредити от Общинска банка, в какви размери са и как се обслужват?
9. Бих искал да ми предоставите заверено копие на двата договора – този с банка Уникредит Булбанк и новия с Общинска банка.

С уважение:


Яне Янев

ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ - САНДАНСКИ
Г-Н ГЕОРГИ СИНАНСКИ

ДО

КМЕТА
НА ОБЩИНА САНДАНСКИ
Г-Н КИРИЛ КОТЕВ


ПИТАНЕ

от Яне Янев, общински съветник, председател на ПГ РЗС

На основание чл. 33, ал.1, т.4 от ЗМСМА във връзка с чл. 101 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Сандански внасям питане


Относно: Разпореждане №1773 от 29.03.2017г. на ОС-Благоевград



Уважаеми г-н Кмете,
Във връзка с разпореждане на Окръжен съд Благоевград, с което е констатирано, че е ощетено юридическото лице „УВЕКС” ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е община Сандански, бих искал да получа отговор на следните въпроси:
1. Предприети ли са необходимите мерки за предявяване на граждански иск в наказателното производство от името на ощетеното ЮЛ „УВЕКС” ЕООД?
2. Ако е пропусната тази възможност в последствие предявен ли е иск по реда на ГПК за защита интересите на общината?
3. На кой от юристите в община Сандански е възложено да готви гражданския иск?
4. Какви други действия са предприети от Ваша страна в тази връзка?
5. Изпълняващия длъжността управител на „УВЕКС” ЕООД от встъпването си в длъжност до момента предоставял ли Ви е документи, от които е видно, че дружеството, по времето в което Гикенски е бил управител, е било ощетено?

С уважение:


Яне Янев

 

6 коментара
Коментирай
29.09.2017 15:25 | ьььь
тия евтини предизборни номера да си ги прави на село . яне яне всички знаем, че пак ще се готвиш за кмет ама от тебе и торба с л... не става
29.09.2017 18:48 | Юри
Еииии тоя пудел се появи
30.09.2017 10:51 | 777
Тоя Янко не хвана ли гората
30.09.2017 11:22 | гросмайстор Фишер
Не разбрахте ли, че от този некадърен и корумпиран кмет нищо не зависи ! Той е една кукла на конци и маша в ръцете на Манолевци, Шарлоповци, баща му Дончо Котев - комарджията и други, да неги изброявам .Разбрахте ли за 2 години, че от този некадърник нищо не става ?
01.10.2017 10:49 | стьопата
Трагедия за Сандански, абсолютна трагедия! Как можаха гербаджийте да спуснат този клоун за кмет? Реално погледнато никой не гласува за него, това беше протестен вот срещу крадливия кмет Тотев. Но този с безумията си просто е недостижим, какви ли Простотии не свърши...!! Като се започне с изрязването на дърветата в целия град и в парка, разкърти тротоарите за да прави Синя зона, с надеждата да научи гражданите на Сандански да летим, а не да ходим по земята. А циганския фестивал на веселието в началото на юни, с присъствието на Азис? И колко още има да се изброява...! Плочките по тротоарите се изпочупиха, ще се претрепаш - но няма кой да ги смени, пари не достигат, за глупости винаги се намират. То и на учениците е ясно, че кмета е кукла на конци! Да вземе поне да се опомни, ако все още има останало малко мъжко достойнство да си подаде оставката, че стана за посмешище! Пълна пародия, трагикомедия на кметско управление! На следващите избори не Яне, магаре да туриш - ще го изберат за кмет!
13.10.2017 22:19 | Степан Разин
Стьопа, ако Тотев е крадлив кмет този мишок е мега крадлив! Договори за външни юридически услуги, ремонти на автомобили и автобуси на стиойност умножената по десет балансова, метачна машина, платена 70 бона, но струваща 10, незаконна промяна на уличната регулация с платени за това стотици хиляди, само и само да се гепят пари. Повдига ми се!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар