Репортерката на "Господарите" със запалената кола: Безчинствата по малките населени места трябва да спрат
6.10.2017 14:44 Mobile watches 834 прочита Mobile comments 0 коментара

„Добре съм. Няма човек, който да не се стресне след такова мародерство. Това, както се случи на мен, може да се случи на всеки друг колега. Важната в случая съм не аз и моята изгорена кола, важно е институциите да си свършат работата и да докажат кой е изпълнителя на палежа. Това коментира карловската журналистка Зорница Акманова по повод ужасът, който вчера изправи на нокти и репортери, и полиция.

Никога до сега не съм била заплашвана, нямам лични войни с никого. За това предполагам, че палежът касае работата ми, но искам да изчакаме полиция и прокуратура, за да разберем със сигурност кой е виновният. Това разследване, което направих за Господари на ефира показа безчинствата и своеволията, които са типични за малките населени места. Тази безчинства трябва да спрат и това е идеята на разследването. Това, което показахме с Пламен Майстора, е една порочна практика, от която страдат много хора. Те трябва да са защитени и да се чувстват сигурни, именно това се очаква от институциите. Не е редно хора като нашият „герой“ в репортажа да се чувстват защитени и безнаказани и да вършат подобни нередности“, обясни Зорница.

Както БЛИЦ съобщи, в 2.30 миналата нощ е бил запален автомобилът й-„Ауди А4“, паркиран пред дома на Зорница. Скъпото возило е напълно изгоряло, в близост до него при огледа ченгетата намериха парцал и шише със следи от запалителна течност. За 24 часа бе арестуван Пламен Димитров-Майстора. Мъжът бе показан в репортаж на Господари на ефира след серия оплаквания от него. По жалбите в прокуратурата обаче разследващите са отказвали да образуват досъдебно производство. Има съмнения, че причина за това е приятелката на Майстора, която е административен секретар в прокуратурата в Карлово.

Вчера приятелката на Пламен Димитров е подала молба за напускане на работа, която е била приета. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълна проверка по жалбите и сигналите, подавани в подбалканския град срещу Майстора. Той стана известен с това, че е лъгал с години клиентите си, измисляйки си повреди на колите им, за да из измъква още и още пари. В сряда автосервизът, който е работел незаконно, беше запечатан със заповед на кмета Кабаиванов. Същата нощ стана палежа. Към момента Майстора не се признава за виновен. Очаква се днес прокуратурата в Пловдив, която пое случая, да прецени дали да повдигне обвинение на автомонтьора.

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката