Евдокия ги почна, заби два гола в студентското първенство на САЩ
25 септември 2016 20:10 Mobile watches 12457 прочита Mobile comments 0 коментара

Родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова вкара първите си два гол с екипа на новия си отбор, женския тим на University of Northwestern в Лима, щата Охайо. Евето вкара първите два гола за успеха с 3:0 срещу колеж Аквинас от Мичиган.

На нападателката бяха необходими шест минути, за да се разпише. Пет минути по- късно тя завърши перфектно една чудесна атака на белите и вкара технично за 2:0. Отново преди почивката Попадинова асистира на Камила Андерсен, която с прехвърлящ удар вкара третия гол и 11 свой за първенството. След края на мача треньора Стюарт Гор не спести суперлативи за Евето и похвали българката, която имаше основна заслуга за успеха.

В университета има отбори по баскетбол, футбол, волейбол, тенис на корт и други, които са редовни участници в колежанските първенства на Америка. В женския отбор по футбол, Евдокия ще трябва да се конкурира за титулярно място с момичета от Швеция, Англия, Франция, Германия и др. В меката на женския футбол САЩ, Попадинова има амбиции да играе футбол на високо ниво, но първо трябва да премине през колежанския спорт, където голяма част от състезателите в различните видове спорт на Америка, правят първи стъпки.

Лъчо Петровв

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар