Пирин взе точка и на Армията
16 октомври 2017 09:12 Mobile watches 6125 прочита Mobile comments 7 коментара

Пирин Благоевград спечели още една точка, този път при гостуването си на ЦСКА- София. Срещата от 12-ия кръг на родния елит, която се проведе на стадион "Българска армия", завърши без попадения. Двубоят премина изцяло под диктовката на ЦСКА, като положенията пред Благой Макенджиев се редяха едно след друго. Фернандо Каранга, Тиаго Родригес, Рафаел Енрике и Николай Бодуров не успяха да преодолеят стража на "орлетата" и двубоят завърши без победител. "Армейците" остават на второ място във временното класиране с 27 точки, но вече имат преднина само от 3 пред втория Левски, който днес победи Етър с 1:0 във Велико Търново. Лидер е Лудогорец, който е с 30 пункта. Орлетата запазиха 11- то място с актив от 12 точки.

През първия половин час от срещата инициативата бе в домакините, но "червените" не съумяха да затруднят нито веднъж Благой Макенджиев. Малко след това Рафаел подаде на Тиаго, който си нагласи топката и от над 30 метра шутира силно, но топката мина покрай десния страничен стълб на Пирин. Това даде импулс в играта на ЦСКА и опасностите пред Благой Макенджиев се заредиха една след друга.

В 31-ата минута Енрике се озова непокрит в наказателното поле, но от 6-7 метра с удар по диагонал не успя да уцели вратата. Три минути по-късно отново бразилецът бе на стрелкова позиция след бърза контраатака подхваната от Лое, но стражът на "орлетата" отрази удара на фланговия футболист. В 40-ата минута Макенджиев бе на висота и изби удар на Каранга с глава. Малко след това и Тиаго пробва удар, но неточно.

След час игра на терена се появи Станислав Манолев, който с първото си докосване до топката можеше да открие резултата, но Николов блокира удара му. Малко това пред Тиаго се откри добра възможност, но от границата на наказателното поле отново стреля на сантиметри от гредата. В 63-ата минута Барт продължи центриране от корнер към Бодуров, но капитанът на "червените" в този мач от няколко метра не успя да намери очертанията на вратата. ЦСКА засили още натиска, а в атака се включи и Александър Дюлгеров. Десният бек се озова на добра позиция, но ударът му бе слаб и Макенджиев спаси. Четвърт час преди края на мача домакините заиграха с двама нападатели, след като Кевин Кубемба се появи в игра.

В тези минути обаче играчите на Стамен Белчев като че ли се поизмориха и опитваха еднотипни атаки с центрирания в наказателното поле, където отбраната на "орлетата" действаше безупречно. В 82-ата минута Каранга не успя да намери очертанията на вратата след удар с глава. До края на срещата "армейците" притиснаха Пирин в наказателното му поле, но отново Каранга не успя да отбележи. В продължението на срещата удар на Манолев излезе в аут и така ЦСКА допусна втора поредна издънка в Първа лига и влиза в дербито с Левски с накърнено самочувствие.

Марти Кирилов

7 коментара
Коментирай
16.10.2017 11:16 | нов
поздрави на играчите и щаба играта бе грозновата но за нас/вас важна е точката и че не загубихме с 2 3 4 гола.... и кмето с тея далавери дето си прави и целият град го знае поне да намира или заделя част от парите за отбора САМО ПИРИН ....ЧЛЕН ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
16.10.2017 12:11 | ПАРАГРАФ
И АЗ ТАМ БЯХ И ЗА ПИРИН ВИКАХ!!!
16.10.2017 12:45 | Сър Пичук
Струма, изписвайте правилно цска. Цска юмре на 9. 9 2016. Сега отбора се казва Цска- (тире) София. Много ви моля, бъдете коректни.!
16.10.2017 19:49 | до ПАРАГРАФ
един от 16-те..... не се чухтеее
16.10.2017 20:23 | Годев за Камбитов
Красимир Годев да каже за баба му как живееше в гараж . Те цялото семейство изгониха старата жена и тя беше принудена да спи в гараж срещу блока в който живееха те и те изобщо не се притесняваха от това което сториха на жената. Не може такъв като Годев да държи сметка на Камбитов и да бъде председател на Фен клуба.
16.10.2017 20:36 | Томи
какъв фен клуб бе.... файтон лица ХА....
16.10.2017 20:52 | Ей Красимир Годев
Камбитов прави страхотни неща за града. Много си се напомпал по леко с поставянето на условия
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар