Уникално! Титла № 22 за Бизони Благоевград
16 октомври 2017 09:15 Mobile watches 6283 прочита Mobile comments 1 коментар

Благоевградският клуб по бейзбол Бизони продължава да пише история. Момчетата на треньора Ясен Неделчев спечелиха 22- та титлаот държавното първенство. Общо титлата на "бизоните" е четвърта поредна, след като през 2014 г. успяха да обърнат тогавашния шампион София Блус с три поредни победи след изоставане от 0-2 във финалния плейоф. Засега това е най-слабата поредица на Благоевград, който след основаването си през 1992 г. има една серия от 11 титли (1993-2003) и една от 7 (2005-2011). И третият пореден опит на Атлетик (София) да детронира бейзболния владетел на България се оказа напразен. Шампионът Бизони (Благоевград) защити историческия си трон след напрегнат пети мач от финала на тазгодишното първенство. Пред около 60 зрители на своя ст. "Портър Фийлд" рекордьорите спечелиха решаващата битка с 1:0 и завоюваха 22-рата титла в уникалната си колекция.

Двубоят за златните медали от дебютното издание на Българската бейзболна лига бе сведен до класически питчерски дуел с още по-класически изпълнители. За "бизоните" топката пое 51-годишният играещ мениджър Ясен Неделчев, а срещу него "атлетите" противопоставиха 56-годишния клубен президент Румен Лачев. Феноменалното е, че общата възраст от 107 г. не попречи на никой от двамата да изкара цял мач на възвишението. Разликата за двамата доайени бе, че Неделчев получи помощ от атаката, а Лачев – не. Единствената точка влезе в 3-тия ининг благодарение на RBI-сингъл на Петър Петров, който удари и двата хита за домакините. Целият отбор на гостите произведе също толкова хитове – по един единичен на Амаури Горрин и Ангел Лозанов.

Атлетик предизвика решителния мач №5 с домакинска победа с 3:2 в събота. На ст. "Бейзбол" в София "зелените" удържаха благоевградчани зад гърба на Мартин Велинов, който надделя в престрелката с Александър Благоев. Велинов практически сам осигури и разликата в нападение, като изстреля двоен хит с 2 RBI още в 1-вия ининг. Това бе втора серия между Бизони и Атлетик през последните три сезона, която бе решена в пълния формат "3 от 5", след драмата от 2015 г. През миналата година финалът приключи 3-0, белязан от служебна загуба за столичани в скандален втори мач.

1 коментар
Коментирай
16.10.2017 16:26 | star
Назаем от sportal. bg
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар