Бизнес метаморфози! Крупни строителни предприемачи в Пиринско стават "хотелиери", кризата в бранша ги тласна към ново амплоа
15 юни 2022 19:28 Mobile watches 43771 прочита Mobile comments 4 коментара

Кризата в строителния бранш, високите цени на строителните материали, които в последната година скочиха с над 100 %, оскъпяването на строителните дейности и сериозно снижаване на  печалбата от основния им бизнес, предизвикаха куп строителни предприемачи от Пиринско да сменят амплоато си и да търсят начини за оцеляване  в тежката ситуация в страната. За голяма част от бизнесмените секнаха обществените поръчки  и работните им ангажименти и стотици  строителни  фирми обявиха фалити и разпуснаха работниците.  Други предприемчиви бизнесмени от бранша се преориентираха  и тръгнаха по нов път на развитие.   

Само за последния месец 5-има  известни бизнесмени от областта заявиха инвестиционни намерения в РИОСВ -Благоевград за изграждане на СПА хотели в атрактивни места в региона. Крупният строителен предприемач Ал. Павлевски от Симитли е заявил в РИОСВ от името на фирмата си  „Павлевски Груп” инвестиционно намерение   за изграждане на СПА хотел в разложкото село Баня. Бизнес идеята му е да се изгради  модерен хотел, който да разполага  с басейни с минерална вода,  с летен бар и куп атракциони. 

Хотелът ще се изгради на имот с площ 2201 кв. м, а хотелът да е със застроена площ от 600 кв. и разгърната 2460 кв. м. Хотел за селски туризъм пък иска да строи в селото благоевградчанинът  Георги Атанасов с фирма „Глобал- строй”.  Малкият и кокетен хотел   ще е с капацитет 40 легла- 18 стаи с по две легла и три апартамента, ресторант с площ 200 кв. м и паркинг с 10 паркоместа.   

Благоевградският строителен предприемач Михаил Камбитов с фирмата си „Маунтин Флауър“ ЕООД, ще строи  апартаментен комклекс в   местността Кукурево край Разлог, където Камбитов има собствен парцел от 10 013 кв. м. Там планира изграждане на апартаментен комплекс, който ще представлява една 4-етажна сграда върху площ от 750 кв. м.   

На първия етаж в хотела ще бъдат  разположени  фоайе с рецепция, лоби бар, склад към него и служебни помещения. На горните три етажа ще има общо 9 апартамента, 3 от които – с по 2 спални. Капацитетът е за  35-40 човека.   Дали строителните предприемачи сами ще ръководят хотелите, които искат да строят, или ще продават или дават под наем не е ясно. За района на Разлог и Баня обаче намеренията им са повече от похвални, тъй като районът се превръща в  притегателна туристическа дестинация.   

П. Петров  

4 коментара
Коментирай
15.06.2022 19:39 | Пепито
Ясно значи... Мишо сега ще изпере парите на Камбата за да може поне къщата му в Бояна да може да си я пише на негово име вече хахахах
15.06.2022 21:59 | Не е
Нарочно не гласуваха за Аквапарка в Благоевград, да се оядат тези.
16.06.2022 10:52 | Мира
А дали ще има субсидии?
16.06.2022 20:29 | Пешо коремо
тоя Мишката е пълен цървул, звт му и Камбата го направиха бушон, иначе е тъп като гайда с мазната косица.....
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар