Благоевградският бизнесмен Д. Стойков купи шивашко предприятие в Гоцеделчевско
27 юли 2022 17:55 Mobile watches 26663 прочита Mobile comments 5 коментара

Благоевградският бизнесмен Димитър Стойков, собственик на Fashion Supply, даде старт на своята дългосрочна стратегия за растеж на бизнеса с разширяване на производствения си капацитет – в отговор на тенденцията за нарастващо търсене на по-малки серии облекла.

Българският производител на мода купи шивашко предприятие в с. Дъбница, Гоце Делчев, като ще инвестира 400 хил. лв. в подобряването на инфраструктурата му и ще разкрие 30 нови работни места. 

„Инвестицията е логична стъпка от нашата дългосрочна бизнес стратегия за производство на малки серии облекла в по-кратки срокове. Това е и естествен ход след очаквания ръст на поръчки от страна на нашите клиенти. Вече инвестирахме в подобряването на инфраструктурата в цеха, като той ще подкрепи и пускането на собствения ни бранд, коментира Димитър Стойков, собственик и главен изпълнителен директор на Fashion Supply.

Fashion Supply вече над 10 години успява успешно да се позиционира на международните пазари и да утвърди силни позиции в модния бранш в Нидерландия и Англия. Компанията работи за редица наложени европейски брандове като MS Mode, The Sting, Miss Etam, Terranova и други.

Дружеството със стабилен растеж е в процес на разработването на собствен бранд и собствен онлайн магазин до края на годината. Така с разширен капацитет и свой бранд, компанията ще затвори кръга от производството, през доставките, до крайния потребител. Следващата стъпка от бизнес стратегията ще бъде продължение на линията за изцяло автоматизирано производство с инвестицията в машина за дигитален печат. 

Тези стъпки бяха част от инвестиционния план на Fashion Supply при публичното предлагане на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM, което премина без успех. 

„Обясняваме си резултата с нетрадиционния за пазар ВЕАМ сектор, в който оперираме – а именно, модната индустрия. Очевидно това е повлияло на инвеститорите, въпреки нашите стабилни резултати и сигурна перспектива за растеж на европейския пазар. Вероятно нестабилната икономическа ситуация в Европа също има своето отражение.

Това няма да попречи на нашите инвестиционни планове“, каза благоевградският бизнесмен Димитър Стойков, който е и основател още на бутилиращата компания за изворна вода „Рилана“ и цеха за бутилиране на напитки в кенове Can Supply, пише Economy.bg.

Придобиването на шивашка фабрика е само първата стъпка от бизнес стратегията на Fashion Supply за разрастване на производствения капацитет до 325 000 на месец през 2024-а година и 450 000 броя през 2025-а година. 

В края на 2022 година предстои Fashion Supply да публикува финансовите си резултати и да затвърди прогнозите в инвестиционната си стратегия. Дружеството планира отново да направи опит за публично предлагане през следващата година. 

5 коментара
Коментирай
27.07.2022 19:01 | Стефчо
Да си ушие перука.....
27.07.2022 19:02 | Стефчо
30 работни места на минималната, знаеме ги тия "бизнесмени"....
27.07.2022 20:47 | Дре
Стефчо....., ти колко работни места откри.
27.07.2022 21:00 | Стефчо
Повече от теб.
14.08.2022 19:55 | Ванчо
Иска и тук да задръсти реката с боклуци.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар