Хотелиери и ресторантьори от Благоевград отиват на протест в София, искат отлагане на наредба Н-18
26 януари 2020 11:32 Mobile watches 12618 прочита Mobile comments 7 коментара

Собственици на заведения и хотели от Благоевград и региона ще се включат в националния протест на туристическия бранш в София. Той ще се проведе на 29 януари от 12,00 ч. пред Народното събрание. Решението за това е взето на извънредно събрание на местната структура. Очаква да се включат между над 100 души.

Протестът в столицата е символичен и е иницииран от Национален организационен комитет за защита на малкия и среден бизнес, подкрепен от БХРА, Сдружение на заведенията в България, Българската асоциация на заведенията, представители на малкия и средния бизнес.  Исканията им са отлагане на влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми по прилагането й, както и отмяна на текстовете в наредбата на НАП за запечатване на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

Третото искане е за сформиране на работна група за обсъждане на възможностите за въвеждане на диференцирана ставка на ДДС на 5 % за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани според Закона за туризма, каквато е практиката в страните от Европейския съюз. Организаторите се обръщат за подкрепа към всички представители на малкия и средния бизнес.

Наредба Н-18 влиза в сила на 31 януари, тя гласи, че касовите апарати трябв да бъдат вързани чрез специални одобрени от НАП софтуери, с данъчните в реално време. Според бизнеса обаче инвестицията и условията на наредбата не са възможни за изпълнение в кратките срокове, предоставени им от законодателя.

С. Стоянов

7 коментара
Коментирай
26.01.2020 14:33 | Румен
Не 100 а 500 са потвардили подкрепа
26.01.2020 18:30 | Хехех
Не 500 и 5000 да погвърдят тааааа си е на тея у софия сме им на оня работа..... всички заедно требва вчера на протеста един човек казапточно тово.... всииичкиии заедни иначе ядем хурката пак и пак и пак..... всички строитули лекари хотелиери ресторантьори инструктори тираджии мед сестре частен сектор държавен сектор таксита земеделци животновъди всички.... с едво искане съд присъди връщане на откраднатото и ново провителство а не всики за него си да гледа и иска.... всички сме зле щото злато е едно.... герб и всички преди тях... всички гледаха личния интерес не народния.... такива заслужават публична смърт с камъни като при. мюсулманите..... не може баб ми 40гдини бачкала плащала са да нема пари за леб и лекарства аи мама ви дееба.... не може бачкаш бачкаш 30 дена земеш 200 300 евро... при минимум на съюза 700... не може цените да са като из европа и бензин и храни а лекарствата в пъти по скопи дори.. не с камъни ама с ебане треа да ги тепаме хея що ни докараха до това дередже.... срамно и позорно
26.01.2020 18:55 | Н
Какво отлагане бе?
Не стига че не осигуряват в пълен размер работниците, а си слагат разликата в джоба, ами и ДДС крадат. Е, какво искате, какво ми развяват тия зелени парцали? Ще увеличили заплатите на работниците си, да ама не, ще прибират повече пари за, кои, апартаменти, екскурзии и курви..
Ама работниците са си виновни. На 8ч и на минималната заплата осигуряваване.
26.01.2020 19:33 | Мици
Да питат оня селски терикат красо шапката на какви фирми работи и как крие данаци и ток колко години краде.
27.01.2020 02:49 | hm
САМО ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИЯ ПЕРСОНАЛ ПРОТЕСТИРАЩИ ПОДКРЕПЯЩИ БРАНШОВИТЕ ВИ ОРГАНИЗАЦИ НА КОЛКО ОТ ВАС ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ВИ ШЕФОВЕ ВИ ПЛАЩТАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ РЕДОВНО, ОСИГОРОВКИТЕ ВИ СА НА ПЪЛНАТА ЗАПЛАТА, ПЛАЩТАТ ЛИ ВИ КОГАТО РАБОТИЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ ДВОЙНО ПО ЗАКОН, ВЗИМАТЕ ЛИ СИ 20 ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК
27.01.2020 02:49 | hm
САМО ДА ПОПИТАМ ВСИЧКИЯ ПЕРСОНАЛ ПРОТЕСТИРАЩИ ПОДКРЕПЯЩИ БРАНШОВИТЕ ВИ ОРГАНИЗАЦИ НА КОЛКО ОТ ВАС ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ВИ ШЕФОВЕ ВИ ПЛАЩТАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ РЕДОВНО, ОСИГОРОВКИТЕ ВИ СА НА ПЪЛНАТА ЗАПЛАТА, ПЛАЩТАТ ЛИ ВИ КОГАТО РАБОТИЕ НА НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ ДВОЙНО ПО ЗАКОН, ВЗИМАТЕ ЛИ СИ 20 ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК
28.01.2020 08:22 | rt
И аз да попитам на теб плащат ли добра заплата редовно, осигурени ли сте на пълната заплата, двойно ли ти плащат на празници, вземате ли по двадесет дни платен годишен отпуск и на последно място тринайсета заплата взимате ли ? Тук в БЪЛГАРИЯ ??
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар