Лукс и екстри на свято място! Ето го бижуто на кметска дъщеря К. Терзиева до манастира "Св. Георги" в Хаджидимово
7.09.2018 10:14 Mobile watches 28217 прочита Mobile comments 13 коментара

Дъщерята на кмета на Хаджидимово Людмил Терзиев, Катерина построи хотела си до манастира „Св. Георги”. Години наред се говореше, че там се строи "Нещо" и и днес това "нещо" изглежда супер луксозно с басейн и всички екстри, превръщайки "нещото" в модерен хотел в близост до свято място.

Преди време много сме писали за този строеж, срещу когото скочиха монасите от намиращия се в близост манастир "Св. Великомъченик Георги Победоносец". Казусът вдигна монасите от цялата неврокопската митрополия срещу кмета на града Л. Терзиев. Години наред имаше брожения, съдебни дела и протести срещу градежа му на метри от входа на манастира, който е известен не само у нас, но и извън пределите на родината.

Хиляди миряни идват на поклонение тук, особено на храмовия празник, когато се твърди, че престоят в манастира цери, нелечимо болни. Предвидливо кметската дъщеря Катерина е избрала мястото за хотела си, тъй като многото посетители на манастира след като се помолят могат и да разпуснат сред разкоша на хотела.

Фамилията на Терзиев бе проверявана под лупа от всякакви институции, но не се откри нищо, което да спре изграждането му. Днес страстите около хотела са поутихнали, тъй като и благоевградският административен съд отхвърли категорично жалбата на монасите срещу строежа му и не намери нищо незаконно и неправомерно в действията на кметската дъщеря.

Хотелът включва 11 стаи, два апартамента, ресторант и басейн бе построен за около 600 хиляди лева. По думите на младата бизнес дама Катерина Терзиева, европейската помощ е 400 хиляди, а за остатъка е взела над 100 хиляди лева банков кредит., които са и стигнали да направи бижуто на 200 метра от входа на манастира.

П. Попов

13 коментара
Коментирай
7.09.2018 12:12 | Ха ха
Леле-Мале, как само си простите рекламите. Пишете отрицателна статия за някой бизнес и след седмица той ви става рекламодатели. Така действа цялата държава-рекет и изнудване. Помагайте да се оправим, не влизайте в такива схеми-очевидно е. Все пак, като медия, носите някаква отговорност. Ще проследят за колко време ще ми изтриете коментара.
7.09.2018 12:38 | благоевградчанин
Посетил съм мястото и действително е много хубаво, нищо не пречи който иска да посети и манастира. При престоя ми от 3 дни ми направи впечатление, че много от гостите на хотела посещаваха и манастира с децата си. С удоволствие бих отишъл пак.
7.09.2018 12:43 | Матей Преображенски
Шок и потрес. Аман от потомствените синове и дъщери на членове на Държавна сигурност и на комунистическата партия. Как може до такъв духовно значителен обект да се построи модерен хотел ?Представяте ли си погледа и мнението на всички чуждестранни туристи, които посещават Рилският манастир, ако до него имаше такъв хотел? На втората година нямаше да ходи никой. Биха ли допуснали институцийте в развитите страни подобна гавра? В една Англия дори не можеш да смениш фасадата на къщата, ако не е в естетика с другите къщи от квартала. До църква училище да, но и двете са сгради от културно духовен характер. Ето за това деградираме .Докато има хора, които се облагодетелстват и печелят от културата и духовността на нацията ни и докато има продажна административна сган, която разрешава това да се случва, нацията ни е обречена на гибел. Тежко на нация, която е забравила миналото си, защото не може да отиде в бъдещето
7.09.2018 13:35 | Хан Аспарух
Прекрасен хотел и на хубаво място направен - да служи на хората!!! Адмирации за предприемчивото момиче :) Стилът на архитектурата е възможно най-много приближен до българските традиции, нима сте слепи? Направи ми впечатление когато го посетих, че много местни деца идват да плуват в басейна през лятото! Още един път-БРАВО!!!
7.09.2018 14:13 | Мила
До първия коментатор ! Коментарът ти не е шокиращ, че да бъде изтрит ! Само дето е изцяло неприложим ? Объркал си изнадията, тук с такива прийоми не се работи, а реклами бол ! Рекетът не е форма на печалба за този сайт ! Да масова практика е, но не и тук ! Няма нужда ..има предостатъчно реклами .Статията не е лоша! Имаше хубава снимка, която изисква някакъв текст ! Тези намеци ги отнесете към рекетьорите в бранша !
7.09.2018 14:15 | и аз Благоевград
ПРЕКРАСЕН ХОТЕЛ И АДМИРАЦИИ ЗА МЛАДОТО МОМИЧЕ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КОГО Е ДЪЩЕРЯ. МНОГО МИ ХАРЕСВА И ВИНАГИ КОГАТО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ГО ПОСЕЩАВАМ. НЯМА НИЩО ОБЩО С МАНАСТИРА, КОЙТО ИСКА ОТИВА ТАМ, АКО НЕ ОТПОЧИВА В ХОТЕЛА И БАСЕЙНА. МАНАСТИРА СЕ НАМИРА НА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ХОТЕЛА И НЕ ПРЕЧИ НИКОМУ ДА ГО ПОСЕТИ СТИГА ДА ЖЕЛАЕ.
7.09.2018 17:03 | кольо
А нещо да кажете, че имота е манастирски и е придобит с по давностно владение с трима лъжесвидетили.
7.09.2018 18:01 | Да живей 9-ти септември
След Хот Спрингс Медикъл и СПА край Разлог, чакаме Корнелия в Хаджидимово, където ще удари едно рамо на кмета от ДПС и собственик на БСП-ЕООД -Людмил Терзиев. Организирана е среща в хотела на кмета с търговци в политиката и все по-съмнителни бизнесмени от ДПС, макар че БСП твърде много загуби от тази вълча прегръдка. Депесаарите много пъти предадоха своя партньор БСП и стъпкаха в калта политическата си коректност, но партията е великодушна. Да живее Тигъра и Венци Амзов. Кмета обеща незабаравима заря.
7.09.2018 18:31 | До Кольо
Хотела е построен незаконно. Говори се, че кмета е измамник. Но рано или късно обективната истина ще се установи и ще стане обществено достояние. Ясно е, че на този етап няма справедливост, ясно е че и морала го няма/ПЛАЩА СИ ЧОВЕКА/, но има възмездие.
7.09.2018 19:32 | ЛИСКО
ИДВАТ МЕСТНИ ИЗБОРИ. ТЕРЗИЕВ ИЛИ СИ ПЛАЩА ЗА РЕКЛАМА/ОБЯВИ ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ С ПОВОД И БЕЗ ПОВОД/ ИЛИ ГО ПОЧВАТ И ПРИКЛЮЧВАТ. ДО МИЛА/ОТ РЕДАКЦИЯТА/ - ИМА И ДРУГИ ХУБАВИ СНИМКИ НО ТЕКТОВЕ НЯМА ТАКА ЧЕ НАМЕЦИТЕ СА УМЕСТНИ
8.09.2018 13:43 | Нато
Виновен си е предишният митрополит, да си бе хванал умни адвокати. А за щерката на кмета и чеп за каца не става от нея, ум 0, знания 0, хъс 0. Кръгла. Нула. За какво изобщо давате за пример деца на измамници, като успяли, та те без родителите ще са едни обикновени сервитьорки и бармани..
8.09.2018 15:45 | до струма
кои е дал разрешително, кой е взел пари за това ДА ГОРИ В АДА ДО ДЕВЕТО ПОКОЛЕНИЕ
18.09.2018 12:32 | Ей
Ей поне на такива места да не сме толкова алчни. Хотелът изобщо не се вписва в атмосферата. Всички ще си идем от тоя свят без джобове. Ай алчници спрете се. Манастирът наистина е известен и извън България.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката