Макрон фалира бизнеса на бобовдолския славей Борис Дали
02 април 2020 13:01 Mobile watches 20878 прочита Mobile comments 6 коментара

Фолкпевецът Борис Дали се оказа един от най-големите потърпевши от плана "Мобилност" на Еманюел Макрон. Заради строгите мерки на френския президент фалира транспортният бизнес на изпълнителя на "Палатка" и "Ще си говорим пак"."Разпродадох всички камиони и фалирах бизнеса си. А с него се изхранваше цялото ми семейство. На български шофьори се плащат 60-70 цента на изминат километър, докато на германските сумата е 1,50 евро и дори може да достигне 2. Вижте само каква е разликата.

Освен това като пътуват в колона български, германски, френски, испански тир се спира само българския и му се прави щателна проверка. Всичко бе направено, така че да убие нашия бизнес. Ние бяхме трън в очите на запада", сподели пред "България Днес" певецът.Според приетите мерки наскоро от еврокомисията шофьорът на ТИР-а трябва да се връща в родната си страна на 4 седмици, а камионът - на 8 седмици. Водачите трябва да спят в камионите не повече от 45 часа, а през останалото време да нощуват в хотел."Успях да разпродам всичко, което имам още преди да бъдат гласувани финално мерките.

Сега колегите имат много големи проблеми. Напълно изрядни, хубави и нови камиони, купени за по 80-90 000 евро, сега се предлагат за 20-30 000. Кризата е голяма", споделя още пред вестника певецът.>Той е под карантина от 8 март, когато е последното му участие в нощен клуб в столицата. А точно на 13-и пуска последния си клип "Лошите момчета" - в деня на обявяване на извънредното положение в страната. Оттогава се е отдал на овощарство, пчеларство, градинарство и лозарство със семейството си в имението му в Бобов дол.Вечно усмихнатият изпълнител на "Пиян" и "Пръскам хонорари" изневерява в последно време на заглавията на песните си и нито може да бъде забелязан фиркан, нито да пръска с лека ръка доходите си.

Вместо това певецът, чиито рими могат да се прочетат татуирани върху кожата на благоевградската плеймейтка Галя Георгиева, се е отдал на спокоен живот, изпълнен с работа от сутрин до вечер. Десетки декари с овощни дръвчета, лешници, оранжерии, свежи домашни зеленчуци - всичко това създава малкия рай на тъмнокосия изпълнител."Над 200 лешници отглеждаме със семейството ми. Сега ще разсаждам праскови и се надявам да не се получава като минали години - затопляне на времето и след това изведнъж сняг, слана и минусови температури. Имам и четири кошера с пчели, които трябва да станат осем в най-скоро време.

Така ще дам работа на над 8000 работници без осигуровки, фиксирана заплата, отпуска и работно време", смее се Борката и добавя, че е роден под щастлива звезда в малко градче и по този начин се радва на 100% на свободата и природата.
Дали е категоричен, че София никак не му липсва след последното му участие на празника на жената. Дори не проумява желанието на много хора да живеят в забързаната, прашна и мръсна София. Категоричен е, че трябва да се обърнем към земята, да я обработваме и да се грижим за нея. Както го прави той. Особено с лозовите насаждения, От над 200 глави Борис прави ароматно домашно вино, истински еликсир за душата и тялото."Още 20 вируса да ни нападнат имам работа за целия китайски народ.

Доставя ми удоволствие сам да си отглеждам 80% от храната. И зиме, и лете имам свежа салата - пресни марули, лук, спанак. Идва и сезонът на краставиците и доматите. Какво по-хубаво от натуралната храна", споделя още фолк изпълнителят.Освен домашно отглежданите плодове и зеленчуци, певецът хапва и домашно приготвен хляб. И почти не излиза от имението или двора си по време на извънредното положение."Празнувах рожден ден на 24 март. Бяхме само със семейството ми, с които сме заедно в Бобов дол. Нямаше гости, нямаше купон и сбирки, каквито ми предлагаха. Даже си направихме домашна торта и не сме купували нищо отвън.

До магазина се отива само за най-необходимото. Трябва да се спазват всички мерки и разпоредби, за да преминем по-леко през тази пандемия", категоричен е Борис Дали.Освен вкъщи, той е запасил и колата си с дезинфектанти, спирт, маски и ръкавици. И е готов да излезе от имението си чак когато бъде обявено край на извънредното положение.

6 коментара
Коментирай
02.04.2020 13:15 | Истината
Струма, не давайте трибуна на такива клоуни и престъпници. известен наркопласьор в София. говори срещу Запада, ама ако не беше тоя запад камионите му щяха да пътуват до Кочани само. и как гледа лешници!? понеже е много умен? с пари от Запада.
02.04.2020 14:24 | Мегре
Докато баща му, Орлин Делибалтов е председател на читалището и бюджета му е близо 80 000 лв. при почти нулева дейност, Борката може да е спокоен. И какви десетки декари ви се привиждат бе хора, като пишете, проверете поне! Баща му е осъден измамник за неправомерно получавана пенсия, Борката и той да не е по-назад - лешници, марули... дрън-дрън! Да казват, че парите са оттам, а не са от читалището!
02.04.2020 14:24 | Мегре
Докато баща му, Орлин Делибалтов е председател на читалището и бюджета му е близо 80 000 лв. при почти нулева дейност, Борката може да е спокоен. И какви десетки декари ви се привиждат бе хора, като пишете, проверете поне! Баща му е осъден измамник за неправомерно получавана пенсия, Борката и той да не е по-назад - лешници, марули... дрън-дрън! Да казват, че парите са оттам, а не са от читалището!
02.04.2020 16:17 | Не го жалете
Сега ще пусне дома и хосписа за стари хора и пак ще "потече"...
03.04.2020 03:13 | ъйкб
Борка, дали плащаше реалните осигуровки на шофьорите??? или правеше измама ???? или се бъркам... колко пари откраде по този начин и нсчукс шофьорите да взимат утрешен ден мизерни пенсии докато ти им крадеше осигуровките???
03.04.2020 10:40 | дупничанин
СТРУМА ДА ИЗДИРИ ШОФЬОРИТЕ НА БОРЕ ИЗМАМНИКО ОТ Б. ДОЛ И ДА ГИ ПОПИТА КОЛКО ИМ ПЛАЩАШЕ ЛИЧНО СЪМ ГОВОРИЛ С НЕГОВИ ШОФЕРИ ПО ПЪТЯ И СЪМ СЕ ПЛАШИЛ КАКВИ ГИ ГОВОРЕХА ЗА ТОЯ ПЕВЕЦ НА ТЪПА ЧАЛГА. НЕ ИМ Е ПЛАЩАЛ ТОВА ЗА КОЕТО ПИШЕТЕ ОПИСВАХА ГО КАТО ПЪЛЕН БОКЛУК И ДОЛЕН ИЗМАМНИК. ВСЕКИ КАЗВАШЕ, ЧЕ КАТО СЕ ПРИБЕРЕ НАПУСКА .НЕ МУ Е ВИНОВЕН НИТО МАКАРОН НИТО МЕРКЕЛ. ВИНОВНА Е АЛЧНОСТТА МУ И ИЗМАМНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ КОИТО МУ ВЪРШАТ РАБОТАТА. БОРИС ДАЛИ Е БОКЛУК И ДА ГО ДУХА. ТЪП ЧАЛГАР. СЕЛЯНДУР С КЮМЮР.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар