На безценица почти! Ресторант „България“ в Благоевград на тезгяха едва за 200 хиляди лева!
23 април 2019 14:29 Mobile watches 16685 прочита Mobile comments 0 коментара

Ресторант „България“ или по-известен като „Европа“ в Благоевград отново е на тезгяха. Този път сумата на имота е драстично ниска, едва 200 хиляди лева. Собствеността на фирма „МИДАТАС“ ЕООД с управител бизнесмена Юлиан Войнов, не за първи път се предлага от частен съдебен изпълнител,. Причината за предстоящия търг за култовото преди години заведение, е дълг към банката. Както Struma. com писа, ресторант “България“ отвори врати през декември 2013 година. Година по- късно- 2014 започва дело за удовлетворяване вземането на взискателя „Юробанк България“ АД.

Обетът е с предназначение за обществено хранене на ул. „Тодор Александров“ №23 в Благоевград с площ 616, 97 кв. м. Застроената площ е 551 кв. м., ведно с ½ идеална част от авариен изход с площ от 8. 60 кв. м., както и съответните проценти идеални части от 18 % идеални части от общите части на сградата и правото на строеж върху мястото. През 2007г. мястото е обособено търговско помещение – ресторант „Европа“със застроена площ от 951, 24 кв. м., намиращ се в източната и западната част от сутерена на двуетажната част от сградата по план на ЦГЧ- Благоевград, действащ към 2006г. Търговското помещение се състои от търговска зала, включващо зони за посетители, два бара, сервизни помещения, двураменна стълба, кухня, три изхода и два входа.

И днес паметникът на ресторантския разцвет от първите години на демокрацията, с най- много имена отново се предлага. През годините, ресторантът на благоевградчанина Кирил Чобанов смени няколко собственика, но нито един от тях не успя да го спаси от банкерите. Имотът премина през ресторант, чалга клуб, дискотека с различни имена- „Планета пайнер“, клуб „Дали“, „Оргазъм“, „Мистик“. Така през годините от 422 хиляди лева през 2016г, днес началната цена е двойно по- малка- 200 хиляди лева.

К. Тодоров

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар