-  ()
Най-младият ваятел на женска красота в Благоевград, д-р Цв. Балабанов, откри нов кабинет в клиниката си за естетични процедури
16.12.2016 15:56 Mobile watches 52000 прочита Mobile comments 0 коментара
Балабанов внесе уникален уред -последен писък в света на медицинската естетика

Д-р Цв. Балабанов е собственик на клиника за естетични процедури в Благоевград и вече 3 години клиниката му набира популярност, заради непрекъснатия стремеж на д-р Балабанов да се усъвършенства и работи с най-модерните в света апарати за естетични корекции. С вълшебните си ръце д-р Балабанов прави чудеса, а многобройните му клиентки, не спират да сипят хвалебствия за уменията му. Само преди дни той направи поредното разширение на клиниката си, снабдявайки я с изключително модерен апарат за красота и откривайки нов кабинет.

Д-р Балабанов разбрахме, че отваряте нов кабинет във Вашия център в гр. Благоевград. Какъв е новият ви кабинет?

- Миналата седмица отворихме официално кабинета. Той ще бъде единствено за разкрасителни процедури. Разполагаме с най – модерната технология в света на медицинската естетика. Целта ни е продуктът, който предлагаме да бъде съвършен, възможно най-новото и модерното. Искам да затворим кръга – да предлагаме абсолютно всичко в света на медицинската естетика – от инвазивни процедури с дермални филъри до резултатни неинвазивни процедури непознавани досега!

Чух, че в новия кабинет квалифициран персонал ще лекува белези, бръчки дори и стрии по неинвазивен начин?

- Да. Вече сме оборудвани с най-новата апаратура в тази област, която се характеризира с минимални ограничения за провеждането й и с най-малкия възстановителен период в индустрията.

Вие сте един от малкото лекари, които се занимават с инжекционни техники, а сега взимате и неинвазивен апарат. Защо се спряхте именно на този апарат?

- Защото апарата е от друго ниво. Първата пациентка, която третирахме с апарата беше с белези от акне. На следващата седмица ми звънна и беше щастлива. Попита дали вече съм взел апарата, защото само след 1 процедура белезите й са изчезнали до 60 процента, което наистина е учудващ резултат, а и преди това не бях виждал нещо подобно, но благодарение на Venus Viva, всичко това вече е възможно.

Колко дълбоко в кожата се въздейства?

- Апаратът въвежда електрически импулси в кожата на дълбочина 0. 5 мм. Това позволява да достигнем до дълбоките слоеве, където въздействаме процесите на колаген и еластин и регенерация на кожата отвътре навън т. е. премахваме отгоре старата кожа и образуваме нова. Това е единствения радиочестотен апарат, който работи на такава дълбочина. След 28 до 32 дни се синтезират нови влакна и тогава резултата е най – забележим

Звучи, като болезнена процедура?

- Не е болезнена. Усеща се леко затопляне и боцкане. При по-чувствителни пациенти можем да поставим упойка под вид на крем за максимален комфорт. Процедурата е безболезнена благодарение на иновативната технология на бавно проникване на импулса, което намалява болката значително.

При какво е най – ефективна терапията?

- Терапията с Venus Viva е най-ефективна при белези от акне, следоперативни или травматични белези, бръчки, стягане на кожата и не на последно място стрии. Това всъщност е единствения апарат, който може да премахва стрии.

Може ли да се използва и за подмладяващи терапии?

- Да, разбира се. С него могат да се правят процедури за ремоделиране и рисърфейсинг на лицето. Третират се финни, средни и дълбоки бръчки.

Има ли други подобни апарати. Какво отличава Venus Viva?

- За мен, като лекар най-голямото предимство на Венус Вива е, че той е единственият апарат, който притежава скенер за контролиране на импулса. Това ми дава свободата да избирам на каква дълбочина да проникне импулсът, в зависимост от проблема, който третираме – белези, бръчки, стрии и т. н.

Друго предимство на апарата е, че притежава и накрайник за мултиполярна радиочестота, комбинирана с електромагнитно поле. Дава мигновенни лифтиращи резултати с дълготраен ефект и без никакви следи, за разлика от повечето монополярни апарати, като Ексилис, които не дават толкова добри резултати.

И последно. Има ли противопоказания за процедурата?

- Противопоказанията са стандартни. Не се препоръчва при Рак на кожата, бременност, кърмене, а при лечение на белези от акне има и ограничения при активно протичащо акне.

Разговаря П. Кирилова