Нов имот на петричката бизнес фамилия Парапунови в ръцете на съдия изпълнител
02 август 2019 13:09 Mobile watches 28186 прочита Mobile comments 0 коментара

Петричките бизнесмени Валентин и Костадинка Парапунови, които имаха апетити за строеж на СПА комплекс в м. Рупите, губят още един от имотите си. Репортер на Struma.com видя, че поземлен имот н с площ 5496 кв. м., е обявен за публична продан за сумата от 84 377 лв. Имотът има 8 тежести, голяма част към банки, както и възбрана, в полза на ТД на НАП- София.

Това е поредният имот на Парапунови, попаднал в ръцете на банкови инситуции заради дългове. За проблемите им в бизнеса се заговори още през 2016 г. Тогава за публична продан бе обявена триетажната луксозна кооперация, собственост на фамилията. Името на петричкия бизнесмен е познато и от политическите среди, той бе общински съветник и лидер на РЗС- Петрич през 2009г.

Само преди година, петричката фамилия имаше апетит към местността Рупите, където се заформи скандал със строеж, в близост до Хераклия Синтика. Тогава бизнесменът Парапунов имаше инвестиционно намерение за строителство на СПА комплекс с 10 къщи за гости, административна сграда и паркинг. По това време, разрешителното за строеж бе подписано от главния архитект на Петрич В. Митрев. В крайна сметка, строителство нямаше, тъй като кметът Димитър Бръчков, забрани.

Днес, семейство Парапунови, е изправено пред публичен търг за пореден техен имот от над 5 декара, който би бил идеално място за построяване на фабрика или друг успешен бизнес.

К. Тодоров

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар