Новопостроен индустриален имот в Благоевград легна на тезгяха за близо 2 милиона лева, още апетитни обекти чакат купувач
30 май 2019 15:09 Mobile watches 22792 прочита Mobile comments 2 коментара

Новопостроен индустриален имот в Промишлената зона на Благоевград легна на тезгяха за над 1 милион лева. Репортер на Struma.com видя, че 1130 кв. м. са оценени на 767 хиляди евро. Имотът се намира на 100 метра от Покровнишко шосе. Самата сграда е примамлива за инвеститори, тъй като е изградена със съвременни технологии от масивна конструкция с фасадни и покривни термопанели. Към обекта има офиси и складове. Сградата може да се преустрои за друг вид производствена дейност. Фирмата е специализирана в производството на памучни трикотажни изделия, с капацитет за 150 работници на една смяна. Възможно е закупуване на оборудването по думите на собствениците. Цената на обекта е без включено ДДС.

Това не е единственото промишлено помещение в Благоевград, което чака купувач с готов бизнес план. В Първа промишлена зона в града се предлага производствена сграда от около 1500 кв. м за 180 хиляди евро. Към халето има и паркинг, с което площта се увеличава още толкова- 3000 кв. м. Според собствениците помещението може да се използва за производствена или складова дейност. Друга, по-малка промишлена сграда във Втора промишлена зона в Благоевград е със скромните 840 кв. м. Цената й е 380 хиляди евро. Разликата е, че в производствената сграда има работещ бизнес. Тя е на два етажа, които включват производствено хале, офиси, битови помещения, шоурум-приемна, стая за отдих и други. Площта на целия парцел е 1400 кв. м.

Това са поредни работещи бизнеси и помещения, които лягат на тезгяха, някои за малко, други са повече пари. Бърз преглед показва обаче, че тази практика не е само в Благоевград. Тя засяга обекти в Сандански, Разлог и други градове от Югозападна България. За сметка на производствените помещения и бизнеси, които се закриват, отдават под наем или продават, все повече се увеличава броя на заведения, барове, дискотеки, което се оказва новият печеливш бизнес тренд?

К. Тодоров

2 коментара
Коментирай
31.05.2019 07:34 | ...
Ми благодарение на вашия благодетел и неговата гербава шайка, стотици бизнеси умират, а хиляди пътуват да работят в София или направо емигрират.
Гнусни продажници
31.05.2019 10:57 | Парлама
... написа:...

Толкова си можеш, капацитет - нула, за теб, многоточие....
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар