Очаква ли се бум на резервациите за студентския празник в Банско
26 ноември 2021 15:28 Mobile watches 7718 прочита Mobile comments 1 коментар

За сега заетостта е слаба

Засега са слаби резервациите за предстоящия след две седмици студентски празник 8 декември.

Ако разхлабването на мерките срещу COVID продължава очакваме в последната седмица бум на заявките, коментират пред  „Монитор“ хотелиери от Банско, които помолиха да не им споменаваме имената и хотелите. До последния момент ще сме в неведения, защото не знаем как ще се развие пандемията. Виждаме, че в Австрия, Франция и други западни страни локдауна се връща, с огорчение споменават хотелиерите.

Но има и оптимисти като Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско. Тя ще разчита и тази година на гръцките студенти. " Пакетът е двудневен и тридневен, като ние работим предимно с туроператори, а цената, която предлагаме е нетна, а не крайна“, каза още Иванка Банкова, В един от големите хотели в Банско за 8-ми декември резервации вече са направили доста гръцки туристи.

Повечето са избрали да празнуват в зимния ни курорт за период от три дни, съобщи БНТ. Българските студенти предпочитат събирания на големи групи и затова избират по-достъпните хотели, където двудневният пакет излиза между 150 и 250 лева. Гръцките, обаче правят резервации индивидуално и избират хотели с повече звезди и услуги, където цените са между 280 и 350 лева. Ще приемаме толкова студенти, колкото ни позволяват разпоредбите, при спазване на всички противоепидемични мерки.

В празничната вечер ще има засилени проверки, както миналата година и няма да рискуваме и крием студентите в килери и тоалетни, категорична е хотелиерка, която има богат опит в туристическия бизнес.

1 коментар
Коментирай
27.11.2021 12:07 | Джоро
По скоро ще е пръц...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар