От НАП обявиха на търг комплекс „Русалка“ край Сандански, свързан с името на ексфутболиста Г. Бибишков
25 юли 2019 15:45 Mobile watches 35438 прочита Mobile comments 1 коментар

От Национална агенция по приходите обявиха на търг комплекс „Русалка“ в санданското село Поленица. Първоначалната цена, от която започва тайното наддаване за мястото е 381 800 лв. Ресторантът, басейнът и дворното място са с обща площ 1988 кв.м. Имотът в свързан с името на бившия футболист Георги Бибишков- Вуцата, а върху него има учредена договорна ипотека в полза на „УниКредит Булбанк“АД.

Преди близо 10 години, съдът отне имуществото на Георги Бибишков поради влязла в сила присъда за притежание и разпространение на наркотици, както и незаконно притежание на оръжие.

През 2010г. Георги Бибишков застана пред репортер на Struma.com, за да разясни случая с отнемането на комплекс „Русалка“ по искане на комисията „Кушлев“ същата година. „Той не е мой. Ресторантът и басейнът са на дъщеря ми,Росица, която се грижи за всичко. Дъщеря ми има договор с „УниКредит Булбанк“ за отпускане на кредит срещу ипотека на ресторанта, басейна и имота. Парите са за завършване изграждането на комплекс „Русалка“.

Стойността на двата кредит, отпуснати за 15 години, е 200 хиляди лв. Оставащият период за връщане на парите е 10 г.Ако не внесем две вноски по кредита, банката ще предприеме своите действия и ще ни вземе комплекса…..“, сподели преди години Георги Бибишков.

След толкова време, имотът вече е в правомощията на Националната агенция по приходи, която следващия месец, ще разгледа постъпилите оферти за комплекс „Русалка“.

К. Тодоров

 

1 коментар
Коментирай
25.07.2019 20:07 | Сандански
Тоя дупелизец е за затвор!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар