Продават 28 хотела в Банско, най-скъпият за 4.4 милиона евро
9.01.2019 19:12 Mobile watches 41395 прочита Mobile comments 3 коментара

В разгара на зимния туристически сезон собственици на хотели в един от най-известните ни курорти Банско търсят клиенти, за да ги продадат. Справка само в един от сайтовете за продажба на имоти показва 28 оферти "продава".

Сред тях са както семейни малки хотели, така и големи комплекси. Цените също варират. Най-евтиният хотел е 160 000 евро, най-скъпият пък се предлага за 4.4 милиона евро. Средната цена на квадратен метър застроена площ също варира - от 300 до 800 евро, пише Dir.bg. Повечето от офертите се отнасят до действащи хотели, намиращи се на атрактивни места- в центъра на града и в непосредствена близост до съоръженията на ски пистите.

Седем от офертите са за над 1 милион евро, от тях две са за над 4 милиона евро, една е над 2 милиона евро и останалите са между 1.1 и 1.4 милиона евро.

Хотелският комплекс, който се предлага за 4.4 милиона евро е с 5156 м2 разгърната застроена площ. Той е действащ и в него има 58 стаи и апартаменти със 125 легла, ресторант, лоби бар, магазин, фризьорски салон, СПА център със закрит басейн. Цената на квадратен метър излиза около 830 евро.

Прави впечатление, че и двата хотела с цена над 4 милиона евро са обявени за продажба в началото на месец януари 2019 година. От останалите седем най-скъпи хотела, най-стара е офертата от ноември миналата година. Това подсказва за съществуване на проблем в Банско - инвестициите в хотели вероятно не могат да се върнат, както инвеститорите са прогнозирали и затова се търси продажба.

Същото е и мнението на Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма, който определи ситуацията с бягството на инвеститори от Банско като "трагедия". Според него, тази зима в Банско се продават 65 хотела.

3 коментара
Коментирай
9.01.2019 20:21 | 7
и всичко това след купищата награди за какъв ли не Курорт годината. Малка подробност е, че повечето награди са за най-евтин курорт. Но иначе и Банскалийския кмет не слиза от страниците похвали на Struma. com. И той като Зарята е супер успешен, само дето бизнеса и инвестициите не само, че ги нема ами и това що е читаво бега през глава. Е и Икономов не изостава от Камбата и той захлеби и вдигна некой друг палат!
9.01.2019 23:08 | Стига злоба!
Оставете го вече тоя Икономов! Човеко си е и гиздав, и кадърен. Ако беше друг с кражба на ДДС, сега щеше ли да е още кмет? Освен това чухте ли какво каза за него Цв. Цв. : "ГЕРБ стои с твърдо зад кмета Икономов! " Ми да! Айде стига и с "палата" Това си е една малка селска къщурка на един кат. На всичко отгоре тя е на жена му Павлинка! Може ли той с тази кметска мижава заплата поне един пирон да забие в оградата?! Така че...
10.01.2019 09:35 | Ооооооооо, Пепи
България е един огромен имотен балон. И е крайно време да гръмне. Еле пък в София. За тамошните цени направо не ми се говори.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката