Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR
Ресторантьорите: Стига дискриминация! "Зелен сертификат" за всички или да отпадне
05 януари 2022 16:07 Mobile watches 9811 прочита Mobile comments 3 коментара

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявиха категоричната си позиция против "дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на "зелените сертификати".

"Днес за пореден път темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена! В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със "зелен сертификат". Защо?! За да се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни, да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни", се казва в позицията на БАЗ и СЗБ.

Ресторантьорите настояват, че не е честно, не е редно и ние не са съгласни със ситуацията, предава Bulgaria On Air. "Като работодатели не сме искали въвеждането на "зелен сертификат" за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни! Тежката дискриминация по темата трябва да спре! Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат", категорични са от БАЗ и СЗБ.

Двете ресторантьорски организации иска да бъде преосмислен обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване.

 

3 коментара
Коментирай
05.01.2022 17:54 | Ай избегоф
А защо НАП не даде точна информация за приходите от касовите апарати на всички заведения и хотели и на тази база да има дивиденти или санкции?
Защото с това двойно счетоводство са ощетени всички! Всеки клиент си плаща 20%ддс, а тия бунаци си го слагат в джоба или на за любовници и кокаин
05.01.2022 18:29 | Сашо
Само си лаете и като дойде време за протест... 5 човека на кръст. А ония в парламента са толкова нагли, как ще дадат пример за ваксинация, като самите те отказват. Ама ние сме си за бой..
05.01.2022 19:38 | ПИРИН Hell s the bels
да ми лапате уя измекяри-кога праскате надценките и у грамажо-може, а са ревете боклуци-ега фалирате
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар