Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански работи по надежден за туристическата индустрия трансграничен проект
22 януари 2023 06:43 Mobile watches 17049 прочита Mobile comments 0 коментара

Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански проведе три кръгли маси в рамките на проект CapTour на тема: „Иновации, екстраверсия и Корпоративна социална отговорност“. Събитието беше насочено към заинтересовани страни от сектор „Хотелиерство“, „Ресторантьорство“ и „Туроператорска и агентска дейност“ от област Благоевград. Бяха поканени и гост-лектори. 

За всяка една от кръглите маси бяха изготвени доклади, публикации, работни и информационни материали. 

Предстои реализиране на специализирани обучения за повишаване на уменията, работни семинари с включени учебни посещения, изпълнение на схема за подкрепа с включени индивидуални, групови консултации и наставничество. 
Реализацията ще започне с подбор на обучаемите лица на територията на област Благоевград. Ще бъдат включени представители и служители на новосъздадени предприятия, бъдещи предприемачи, съществуващи предприятия, самостоятелно заети лица и предприемачи в туристическия сектор. 

Проектът CapTour се състои от набор от действия, които ще бъдат изпълнени за период от 2 години, с крайна цел да се засилят ключовите фактори, влияещи върху предприемаческия успех в туристическата индустрия в трансграничния район. Фокусира се върху малките и средни предприятия (МСП) от този сектор, тъй като тяхното място и роля в туристическата и хотелиерската индустрия, имат голямо влияние върху социално-икономическото развитие на трансграничния район. 


 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар