Тотален крах! Разпродават на парче базата на "Глобъл Петролиум Сървис " в Разлог, 9 сгради и огромен имот в ръцете на съдия изпълнител 
13 септември 2022 07:48 Mobile watches 33495 прочита Mobile comments 0 коментара

9 сгради и огромен имот собственост на "Глобъл Петролиум Сървис"- Разлог са в ръцете на съдия изпълнител Публичната продан тръгва от 741 438 лв и е заради неплащани с години банкови кредити, отпуснати на дружеството на разложанина Стоян Демиревски. Всяка една от сградите е пригодена за склад, производстнво и офиси, но от дълго време стоят неизползваеми.

Дружество „Глобъл Петролиум Сървис“ доби скандална известност преди години, когато бе замесено в схема за източване на ДДС. Складът му в Разлог многократно е бил обект на проверки от страна на ДАНС, Митници и Икономическа полиция и няколкократно запечатван, а от повече от почти 2 години е с отнет лиценз.

Както сме писали, складовата база в Разлог бе разкрита като част от канал за контрабанда на горива от Атина до България. В страната ни горивото минавало през няколко данъчни складове, сред които и този в Разлог, след което се пускало по мрежата. Аферата цели именно източване на ДДС. 
Припомняме, че при проведена полицейска операция преди около 3 години бе задържана цистерна с 30 тона контрабандно гориво.

В хода на проверката бе установено, че в цистерната се съдържа веществото антикор. При проверка на документацията се установи, че петролната база е с отнет лиценз съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Серията проверки именно постави началото на края на Глобъл Петролиум Сървиз. Името на Стоян Демиревски нашумя през последните години и чрез други негови фирми с теглени огромни кредити от КТБ. Демиревски имаше идеята да изгради в Разлог завод за биодизел за над 5 млн. евро, но не успя да изпълни амбициозното си намерение. 

В. Кирилов 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар