Сандански, снимка Руслан Йорданов
Трансграничен проект укрепва възможностите на хотелиерите в Югозападна България
10 март 2022 19:23 Mobile watches 9653 прочита Mobile comments 3 коментара

Кръгла маса на тема „Иновации, екстраверсия и Корпоративна социална отговорност в хотелиерството“ ще се проведе на 16 март – от 10 часа, в Сандански.

Събитието е част от проекта CapTour  – “Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона” с подписан ДБФП № B6.3a.29/06.05.2021 г.,  който се изпълнява в рамките на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020.

Форумът е първият от трите планирани кръгли маси за бранша в област Благоевград, а другите две ще бъдат насочени към ресторантьорите и туроператорите, пише bgtourism.bg.

Целта на събитието е укрепване на бизнес възможностите в сектор „Хотелиерство“ в Трансграничния регион, съобщават организаторите от Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, съвместно с Дрийм Тейл Гейминг ООД. Домакин на кръглата маса ще бъде СПА хотел Свети Никола.

Трансграничният проект е на обща стойност 580 хиляди евро и ще бъде реализиран в рамките на две години. Партньори са: Федерацията на хотелиерите в Гърция, гръцкият университет на регион Македония /Комитет за научни изследвания/ – Катедра „Счетоводство и Финанси“, Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански – България, и Съюз на родопските хотелиери и ресторантьори – България. Предстоят семинари, уоркшопове и индивидуални консултации.

Фокусът в този проект е върху малките и средни предприятия (МСП) в туристическата индустрия, тъй като тяхното място и роля в туристическата и хотелиерската индустрия имат голямо влияние върху социално-икономическото развитие на трансграничния район.

 

3 коментара
Коментирай
10.03.2022 23:58 | Мхмм
В момента хотелите в Благоевград разчитат на проститутки, сега трябва да ги изгонят, пък и на тях държавата да търси терен, че то и по ведомствените жилища са навсякъде, ама никой не проверява да види дали верно са "крайно" нуждаещи се
11.03.2022 00:02 | Мхмм
Мани, та и при проститутките има инфлация, и те вдигнаха тарифите, за сметка на очукания българин, ама на зор
11.03.2022 10:42 | старогражданин
Ортодоксална банка"Св. Никла"приватизационен фонд"Св. Никола, хотел илии"Св. Никола" та чак до Цонев от "Нова алтернатива". Пак ще тече, където вече е текло...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар