Туристическия бранш в Банско пропищя, стотици резервации от Израел отказани заради коронавируса
10 март 2020 11:28 Mobile watches 9804 прочита Mobile comments 4 коментара

Огромни финансови загуби търпи туристическия бранш в ски център №1 на Балканите, Банско. Стотици предварително направени резервации на туристи от Израел вече са канселирани. Проблемът е че израелските туристи биват спирани от местните власти да пътуват в чужбина и най- вече в страни където има обявени официално случаи на заразени с коронавирус.

Израел взе едни от най- сериозните мерки срещу коронавируса, като наложи домашна карантина на много посетители от Азия и Европа. От утре чужденците ще бъдат пускани в Израел, само ако докажат, че има къде да се изолират. По последни данни в Израел 42- ма души заразени от коронавирус. През последните няколко години броят на туристите от Израел посетили Банско нарасна драстично.

В края на миналия зимен туристически сезон хотелиери отчетоха бум на израелски туристи, които идват за минимум 4 нощувки. В същото време кметът на Банско издава предписание за засилване на контрола и превантивните мерки, които се отнасят за местата за настаняване и посещение от туристи, промишлените предприятия и производствените цехове в общината.

М. Иванов

4 коментара
Коментирай
10.03.2020 11:58 | абе
Тия от "туристическия бранш", да кажат, какво мислят за риска от заразяване на персонала по хотелите и заведенията или са свикнали само да събират Печалбата от Оборота!
10.03.2020 14:01 | Христов
В Банско сигурно вече са направили нужната организация, за да се предпазят от евентуални проблеми с грипа и вирусите. Все пак там всяка година организират по отличен начин Световна купа по ски, имат тренинг!
10.03.2020 14:01 | Не
Целия туристически бранш от Благоевград трябва да поведе война срещу модела на общинския съветник "Мама кажа". Той на практика получава нерегламентирана общинска помощ за своя бизнес и конкурентно предимство, пред останалите, като не плаща на община Благоевград - данък сгради, такса смет - изобщо; краде минерална вода в пъти повече отколкото потребява, лъже при отчитането на туристическия данък, забавя внасянето на концесионните такси, не издава касови бележки, лъже при отчитането на ДДС и пр.
11.03.2020 09:34 | АЛЧНИ
Като са на загуба сега да направят оферти на половин цена за българи та да не им е на сто процента загубата
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар