Уникален проект: Петричката фирма "Стримона" започна работа по Бронзовата къща в София
14.06.2018 09:54 Mobile watches 12149 прочита Mobile comments 2 коментара

Петричката фирма "Стримона" ще изгради уникалната инсталация на така наречената Бронзова къща в София Изграждането Бронзовата къща в центъра на София е по идея на Австрия. Инсталацията трябваше да символизира приключването на българското председателство на Съвета на ЕС и следващото го австрийско председателство.

За поставянето ѝ общината отдели 100 000 лева, а трябва да даде пари и за охрана и осветление. Австрия плаща за транспорта, а разходите по самата творба са от дарения, събирани от фондацията на автора. По информация на общината е имало проблеми с финансирането на проекта.

Строежът на Бронзовата къща започна в последния предвиден срок. Работници и авторът на скулптурата Пламен Деянофф се появиха вчера на площадката, останала от мавзолея на Георги Димитров в София., пише Дир.бг.

На мястото вчера пристигнаха заместник-кметът по културата - доц. Тодор Чобанов, както и председателят на комисията по култура Малина Едрева.

Къщата трябваше вече да е издигната на мястото на бившия мавзолей.

Бронзовата къща ще бъде временна инсталация. Официално трябва да бъде завършена до 25 юни плюс два дни толеранс.

П. Иванов

Изграждането Бронзовата къща в центъра на София е по идея на Австрия. Снимка: Иван Григоров

Официално къщата трябва да бъде завършена до 25 юни. Снимка: Иван Григоров

Строежът на Бронзовата къща започна в последния предвиден срок. Снимка: Иван Григоров

Бронзовата къща ще бъде временна инсталация

2 коментара
Коментирай
27.06.2018 12:11 | @@@???
Е, кое е уникалното??? По телевизиите пуснаха едни записи, от които се чува гласа на автора, който признава как е излъгал българските управници, мисля че бяха по-точно столичните общинари, за да му приемат проекта.
11.07.2018 16:43 | Цъцъцъ
100 хил. лв. за временната инсталация Бронзова къща??? Тия хора нямат и грам мозък! За какво им е тази глупост? Да разпределят парите за нещо по-смислено.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката