Вдигат цената на насъщния и в Благоевград
11.07.2018 09:50 Mobile watches 6129 прочита Mobile comments 3 коментара

Цената на хляба ще се увеличи поне с 10 стотинки, коментират хлебопрозводители от Благоевград. Областният център не прави изключение от цялата картинка в страната. Причините за вдигането на цената на насъщния са няколко. Първо лошата реколта от пшеница, заради проливните дъждове, второ увеличението на цените на електроенергията и природния газ.

Според хора от бранша подобно увеличение на хлаба не е имало от лятото на 2015 година. Тогава увеличението е било с 20 стотинки на килограм. Сега се очаква скок на цените подобен на този от преди три години. Проверка по магазинната мрежа обаче показва, че някои хлебопроизводители вече са увеличили хляба с 10 стотинки. Вдигането на цената на брашното от мелниците ще окаже влияние и върху цената на тестените изделия. За сега от мелниците все още не са покачили цената на брашното, но това се очаква да се случи, август или септември.

От бранша са категорични, че намаляването на ДДС на хлебните изделия ще спомогне за запазване цената на хляба на настоящите нива.

Марти Иванов

 

3 коментара
Коментирай
11.07.2018 14:35 | Европеец
Това увеличение е по случай повишените пенсии ли! А кои цени се намаляват?
11.07.2018 19:08 | Иван
Казаха че няма причина да се увеличава цената на хляба. тогава защо я увеличават?
11.07.2018 20:24 | Иване-е-е,
На колко години си, чичовото? Не се ли научи, че това, което казват днес - на другият ден излиза точно обратното? Всички копират бат, ти Бойко-тиквата!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката