/ВИДЕО/ Добрият пример! Само на 20 години, а вече ръководи успешен бизнес: Благоевградчанинът К. Козас начело на една от най-проспериращите фабрики в региона
17 септември 2019 09:26 Mobile watches 84683 прочита Mobile comments 20 коментара

Благоевградчанинът Коста Козас е само на 20 години, а вече е изпълнителен директор на една от най-прогресиращите фабрики в Пиринско. Той се нарежда сред най-младите местни бизнесмени и независимо от крехката му възраст вече е натрупал сериозен опит в работата си, който го превръща в добър ръководител и ценен бизнес партньор.

Фабрика "Олимпос-99" ООД е създадена от родителите му - популярният гръцки бизнесмен Йоанис Козас и майка му - благоевгрдачанката Стефка Терзийска. Двамата полагат основите на фирмата преди 20 години в Благоевград. Дейността ѝ е свързана с преработка, производство и търговия с маслини, маслинени продукти и зехтин. Фирмата пласира стоката си в цяла България и Европа, обслужва клиенти като Кауфланд, Билла, Фантастико, ЦБА и други. "Олимпос-99" е признат лидер на българския пазар.

Младият Коста е роден в град Драма, Гърция, но израства в Благоевград. Той е бивш възпитаник на Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" и владее 6 чужди езика, сред които английски, немски, гръцки, испански, френски и руски. Като малък Коста пренебрегва детските игри, предпочитайки да прекарва времето си като помага на родителите си във фабриката, благодарение което, се формира като личност и трупа ценен опит.

Още на 16-годишна възраст неговите лидерски качества започват да се изявяват и той дава заявка, че някой ден ще оглави предприятие за милиони. Две години по-късно, навършвайки пълнолетие, младият Козас застава начело на "Олимпос-99" ООД. Днес вече е успешен и уважаван бизнесмен, за когото водещи са качеството на продуктите и коректното отношение към служителите и клиентите на фирмата.

В момента Коста Козас изучава "Управление на бизнеса" в Нов български университет, като това му помага да се усъвършенства като бизнесмен.

Във фабриките в Благоевград и Якоруда работят около 300 човека - предимно жени, като 80% от тях са част от екипа още от създаването им. Заплащането е добро и е с около 40% над средната работна заплата за града, а въведената бонус-система, допълнително мотивира служителите. Фирмата е сертифицирана, отговаря на всички стандарти и е напълно изрядна по отношение условията на труд, според множество чуждестранни одити, които се извършват периодично.

"Олимпос-99" ООД е един от най-големите работодатели за територията на област Благоевград. Една от главните цели на Коста е да надгради постигнатото от родителите му и да разшири дейността на фирмата като затвори производствения цикъл, тъй като в момента продукцията им се пакетира в Гърция. Той работи по инвестиционния си проект, чрез реализирането, на който, ще бъдат разкрити още около 60 работни места в благоевградския цех за маслини.

Коста Козас е пример за това, че един млад човек може да бъде успешен ръководител, лидер и сериозен бизнесмен, който се усъвършенства с годините. Той вярва, че в Благоевград има подходяща бизнес среда, която дава възможност на младото поколение да живее и да се развива тук, стига човек да е целеустремен и да не спира да преследва мечтите си.

П. Костадинов

20 коментара
Коментирай
17.09.2019 09:37 | Невена
Прекрасен млад човек !От такива деца има нуждаблагоевгад ! Дерзай младежо
17.09.2019 09:43 | Браво
Браво младеж успех
17.09.2019 09:51 | СТИВИ
Дай боже повече такива млади хора те са бъдещето на Благоевград Поздравления за родителите му Успех млади г-н Козас
17.09.2019 10:31 | Жоро
Поздравления за Коста и родителите му, които са дали добро възпитание и пример на сина си. Продължавайте в същия дух. Успех
17.09.2019 10:37 | ГОШО
Ако дадеш иповече от минимална работна заплата няма да има такова текучество на работна ръка.
17.09.2019 12:13 | Павлин Янкулски
Добро и умно момче
17.09.2019 13:15 | Силвия Б
Потвърждавам за находчивостта и доброто възпитание, само успех и усъвършенстване му желая!
17.09.2019 16:03 | Д-р Бренди
Да подкрепим всички Коста. Всеки да изяжда сутрин обед и вечер по една маслина.
17.09.2019 21:13 | Б.Борисов
Не си съсипвай бизнеса пич, големите гърла ще те разорят.....
17.09.2019 23:51 | .
Безочливост и цинизъм! Работничките на този успял "бизнесмен", получават 400лв. като по цял ден пълнят маслини понякога и с люти чушки от които ръцете им парят с дни. А знаете ли какъв е бил бонусът за някои от жените, дребни стотинки в пликове. Излязъл нашият да се хвали вместо да се скрие някъде от срам. Маминото детенце големият преуспял бизнесмен, с платените репортажи.
18.09.2019 10:06 | работодател
До горния, който мърмори: ти някога създал ли си нещо, за да даваш и "жълти стотинки", като бонус? Знаеш ли в тази държава, как се изкарват пари за заплати, усигуровки, данъци, рушвети, за КЪРЛЕЖИТЕ от държавната администрация? Тръгнал да обижда младо момче, което сигурно дава хляб на него или на близките му. Създай си твой бизнес и плащай, бе мухльо!
18.09.2019 12:03 | ...
аман от платени репортажи..
идете поработете една седмица там и после пишете коментари
18.09.2019 15:04 | Фермера
До работодател: Лошото е, че буквално дава само хляб, щото заплатките му не стигали за друго. Така съм чувал, пък може и да греша. Аман от пишман бизнесменчета. Татенцето вместо да щрака пръсти всяка вечер по кръчмите да вдигне малко заплатите на хората, които му изкарват парите
18.09.2019 15:32 | Цонка
Поздравленията трябва трябва да са за мама и тате на малкия, бизнесмен,!
18.09.2019 16:14 | Галя
Откакто той оправлява нещата са по зле, парите на жените, отношението. Постояно има съкращения. Този репорташ е пълна лъжа.
18.09.2019 19:43 | Стефчо
Пази боже сляпо да прогледне.
Стефи, Стефи да си жива и здрава, че ги мъкнеш тия лежляци
18.09.2019 21:48 | Бина
Да е жива и здрава Стефка, че с тая гръцка жилка... Далеко нема да стигнат
20.09.2019 12:18 | !!!
работодател написа: Знаеш ли в тази държава, как се изкарват пари за заплати, усигуровки, данъци, рушвети, за КЪРЛЕЖИТЕ от държавната администрация?

Затова не е похвална работата му! Ще е похвална, когато дава заплати и бонуси на работниците си спрямо положения труд, И НЕ ПОДКРЕПЯ и НЕ УЧАСТВА В КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ, които са изградени стабилно в България. Предполагам, че същите са заложени в работното му поведение от родителите му.
20.09.2019 23:20 | Ангел Василев
Когато човек обича работата си, всяка крачка напред, е крачка към развитие. Именно това е една от фундаменталните характеристики на успяващите предприемачи. Хората често мислим, че вече изградения бизнес, предаден от родителите на децата, е лесна работа, но точно тук грешим, това е много по-труно и изисква изключително внимание и професионализъм, който г-н Коста Козас доказва чрез развитието на фирмата и успешните резултати. Човек на 20 години, който може да отговри на всяко допитване на 6 чужди езика, говори достатъчно за успехите, които жъне, но също така и топлото отношение към служителите си, клиентите и хората с които работи! Смея да твърдя, че като работодател, той успява да покрие нуждите на служителите си, надграждайки с иновации работния процес, структурата и общото развитие на дейността. Именно от такива хора се нуждае България-страна със светло развитие и бъдеще в ръцете на млади предпремачи като г-н К. Козас. Незаменим приятел, работодател и мотиватор!
08.10.2019 23:19 | Петър
Маслините им са много добри, другото, нямам как да го знам!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар