Зам. министърът на МРРБ разясни в Благоевград възможностите за кандидатстване с проектни предложения в новия програмен период
09 декември 2021 12:39 Mobile watches 7924 прочита Mobile comments 1 коментар

Зам. -министърът на МРРБ Нина Стоименова   проведе в Благоевград  разяснителна среща във връзка с възможностите за кандидатстване с проектни предложение по програма за ТГС Р България – Р Северна Македония. Домакин на инициативата, която се проведе в зала „22 септември“, бе кметът на Благоевград Илко Стоянов. 
В рамките на срещата стана ясно, че през следващите 7 години ЕС ще разшири финансирането на проекти, които идват от местните общности. „Новият програмен период ни дава уникални възможности, от които ние трябва да се възползваме“, коментира кметът Илко Стоянов. 
Стратегията има за цел да подкрепи идеите на местни предприемачи, институции и организации за интегрирано развитие на територията, отчитайки общите предизвикателства, пред които са изправени и двете страни на границата. Идеята е да се постигне повишаване на конкурентоспособността и подобряване на бизнес средата. 
 
По време на срещата, акцент бе поставен и върху План за интегрирано развитие на общината, както и възможностите за развитие, които се разкриват чрез него. „В него ние залагаме идеи, които дават шанс за развитие и на съседни общини. Ще дам пример с това, че сме заложили развитието на местността „Картала“ като ски център, в тази връзка няма пречка да обхванем и другото било на планината и да обхванем Рила, всичко това ще се финансира през нашите проекти“, каза кметът Илко Стоянов. 

Патя Колева 
  

1 коментар
Коментирай
15.12.2021 17:51 | 111
Явно министърката не е на ясно, че в Благоевград няма кой да работи и се закриват бизнеси заради липса на работна ръка. Българинът иска европейски заплати, но да работи по ориенталски некачествено и нископродуктивно. Бюрата по труда раздават помощи и не им дреме, че бизнеса има нужда от работници. Институтите раздават дипломи, като есенни листа и зле подготвените им и често неграмотни дипломанти очакват високи заплати в държавната и общинска администрация да си клатят по цял ден краката и да се държат високомерно с гражданите, които обслужват. Българинът се оказа мързелив и тарикат!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар