Атака в Париж! Учител обезглавен, показвал снимки на Мохамед в час
17 октомври 2020 10:41 Mobile watches 2020 прочита Mobile comments 4 коментара

Атака с нож в Париж. Мъж беше намушкан и обезглавен в северозападното парижко предградие Конфлан-Сент-Онорин, съобщава Би Би Си. 


По първоначални данни нападателят е крещял „Аллах е Велик” преди да нападне жертвата. По информация на местни медии намушканият е учител, който показвал в клас карикатури на пророка Мохамед, а нападателят е баща на един от учениците на жертвата. Вероятно точно това е провокирало нападателя, за когото се подозира че е краен ислямист. 

Инцидентът станал около 17 часа местно време край училището, в което преподавал намушканият. 

 Атаката е извършена с кухненски нож, с който нападателят обезглавил жертвата си. Той не се подчинил на полицията, оказал съпротива и бил прострелян фатално. Сапьори са проверили дали към тялото му няма прикрепено взривно устройство. 

 

Антитерористичната прокуратура е сезирана за атаката. Вътрешният министър Джералд Дарманин, който замина на визита в Мароко, се завърна по спешност в Париж. Президентът Еманюел Макрон посети мястото на нападението и се срещна с разследващия екип. 

4 коментара
Коментирай
17.10.2020 13:38 | Отец Нахимов
Поругаването на който и да е бог е абсолютна глупост! Аз не искам никой да се подиграва със Светата Троица и никога не бих подиграл и обругал бог в което вярват други хора! Това е величайша глупост! Въобще европейските общества попадат във все по-голяма криза на ценности! Поредния надут френски глупак!
17.10.2020 15:03 | Оцет Пийниси
Религията, най голямата глупост на земята!
17.10.2020 19:00 | Отец Нахимов
АНАТЕМА КОМУНИСТИ СБЪРКАНИ!
18.10.2020 07:02 | Дърт квантов физик
Нахимов, да ти се кланяме ли искаш?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар