Д-р Юлиян Стамов спасил хиляди животи! Починал само часове след хоспитализация   
04 юли 2020 10:16 Mobile watches 3000 прочита Mobile comments 2 коментара

 
 

 
Предполага се, че д-р Юлиян Стамов се е заразил с COVID-19 пет дни преди да развие първите симптоми. Медикът от Центъра за спешна медицинска помощ в София почина вчера, часове след като е бил хоспитализиран. В началото на май почина и колежката му д-р Нели Пандова. 

Говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска заяви, че както медиците, така и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече. 

„Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП-София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през годините. Спасил е хиляди животи“, допълни тя пред бТВ. 

Сунгарска разказа, че д-р Стамов е бил физически здрав и е спортувал редовно. 

"Този вирус все още е непознат. Виждате, че той се променя. Той реагира не така, както очаква науката. Трябва да проявяваме много по-голяма отговорност и една идея повече да се страхуваме. Говоря за тези, които не ползват предпазни средства, и продължават да твърдят, че "такова животно няма" - не, има! ", добави Сунгарска. Glas.bg
 

2 коментара
Коментирай
04.07.2020 10:59 | ИСТИНАТА
Лекарят е починал от рак от който дълго е боледувал, а НЕ от ковид!!! Потърсете статията с писмото от роднините му, които посочват точно от какво е починал и опровергават "колегата" му, който продължавал да лекува пациентите на д-р Стамов.... Майната им на такива мърши дето няма нищо свято за тях!!!
04.07.2020 16:43 | статия, къде?
няма такава
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар