Иван Тотев: Имаме нужда от стабилно управление
6.09.2018 09:55 Mobile watches 1992 прочита Mobile comments 2 коментара
Какво да очакват пловдивчани и гостите на града през 2019 г.

"Имаме нужда от стабилно управление”, каза кметът на Пловдив Иван Тотев в предаването „Тази сутрин” по bTV. По думите му когато градът се готви да бъде столица на културата през 2019 г., Пловдив има нужда да е стабилно управлението.

„Не мога да предричам какво ще се случи, но се надявам да имаме гаранции за стабилно управление”, допълни Тотев.

По повод делото срещу Иван Тотев, според което той е ощетил общината със средства при изграждането на зоопарка, кметът коментира, че в подобни случаи не би трябвало да се коментират тези теми пред медиите. „Категорично, общината не е ощетена. Смятам, че това, което се прави в този обект ще бъде нещо прекрасно”, категоричен е Тотев.

Пловдив се готви да бъде Европейска столица на културата през 2019 г., като се очаква там да пристигнат много туристи от цял свят. Въпреки това централният площад на града, познат като „Главната” не е завършен.

„Това е площад, който е там от 2000 години, там е римският форум. Няма как такъв важен обект да бъде направен от днес за утре, защото гоним някаква дата. Площадът с настилката и осветлението ще бъде готов през декември”, категоричен е Тотев.

Градът ще посрещне културната година и без сграда на операта, без галерия и без изложбена зала. „Когато имаме Античния театър, не е чак такъв проблем, че операта няма сграда”, коментира Тотев.

Културната програма на града ще бъде на стойност 16 млн. лв.

източник: btvnovinite.bg

2 коментара
Коментирай
6.09.2018 14:44 | iCO
Ааааа, реклама на ГЕРБ .Струма, малко ни е Камбитов та почнахте и Пловдив да ни пробутвате
6.09.2018 19:26 | Бай Данчо
А някой ще ни попита ли ние от какво имаме нужда!?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката