Снимка: ЕРА/БГНЕС
Израел и САЩ с историческо споразумение
17 януари 2022 12:11 Mobile watches 1827 прочита Mobile comments 1 коментар

Израелското правителство и Националната администрация по аеронавтика и космическо пространство на САЩ НАСА ще подпишат т.нар. „Споразумения Артемида“ за съвместно изследване на космоса, по-специално Луната и Марс, както и астероидите и кометите. Това съобщи министърът на външните работи на еврейската държава Яир Лапид, пише Факти.бг.

„Споразуменията ще повишат нивото на търговско и икономическо сътрудничество в космическия сектор между двете страни“, написа Лапид в профила си в социалната мрежа Twitter. Пресслужбата на Министерството на външните работи разпространи изявления на министъра, в които той обясни, че НАСА е предложила на Израел „да подпише международен договор за изследване на Луната и Марс, както и на комети и астероиди“.

Подписването на подобно споразумение със САЩ е "голяма стъпка за Израел", която ще постави еврейската държава "в челните редици на страните, които напредват в научния и технологичен прогрес. Заедно се движим към глобално и иновативно бъдеще, в което различни страни мобилизират ресурси за напредък на науката и изследванията и заедно да развиват международни връзки в космическата индустрия ", каза Лапид.

1 коментар
Коментирай
19.01.2022 11:50 | Стефанов
А защо американците не включат в това космическо споразумение и северомакедонците? Защото може да се стигне до кютек между еврейски и северомакедонски астронавти при разделянето на лунната територия.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар