:
Командоси подкрепиха протестите във Войводиново (ОБЗОР)
12.01.2019 09:44 Mobile watches 2783 прочита Mobile comments 0 коментара
Продължава и събарянето на незаконни постройки в ромската махала

Нов, голям протест се проведе в пловдивското село Войводиново. Този път в него се включиха бивши и действащи командоси от 68-ма бригада специални сили, откъдето е битият военен.

Жандармерия има във всяка улица на селото, обградена е и ромската махала.

С българския химн и минута мълчание в памет на загиналите българи при престъпления започна протеста. Дойдоха стотици хора от цялата страна, за да вдъхнат кураж на нападнатия командос. Бивши и настоящи парашутисти от 68-ма бригада „Специални сили“, военни от различни поделения, поискаха твърда ръка срещу престъпността, която се шири във всяко българско село.

„Нашата цел е не да предизвикаме сътресения в българското общество, народът ни е прекалено изтерзан, нашата цел е да покажем, че българският народ желае да живее в в мир и разбирателство с всички етнически групи”, заяви ген. Димитър Шивиков – бивш командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Хората поискаха законите да важат за всички в България.

„Където има добри хора и българи в беда бих бил там , не сме тук против циганите по принцип, нямаме нищо против добрите хора, но съм за това, че искам безчинствата от всякакво естество да бъдат спрени”, заяви Сашо Гатев – участник в протеста.

„Когато има политическа воля отгоре, оттам трябва да започнат нещата или трябва да вземем ние нещата в свои ръце – да се разправим с нещата, не е редно, когато има правителство и държава, да се случват такива неща”, посочи и друг от протестиращите. Към протестиращите се присъединиха и футболни фенове от „Ботев – Пловдив”. До напрежение не се стигна заради засилената полицейско присъствие.

Хората от ромската махала, които останаха на улицата след като багерите събориха постройките им, искат строго наказание за младежите, пребили командоса.

Общината още не е решила какво ще се случи с терена след като се разчисти, но от местната управа са категорични, че няма да допуснат нови строежи.

„След изпразване на парцела, освобождаване, той фигурира в общински списък за продажба, ако се продава-продава. Ако не се продава, ще се ползва за озеленяване”, обясни кметът на село Войводиново – Димитър Тосев.

Според вицепремиера Красимир Каракачанов от записите от близка видеокамера става ясно,че командосът не отива с намерение да се бие.

„В един момент излиза от обхвата на камерата, но се вижда как се връща с отпуснати ръце в гръб и тогава му налитат и единият му вдига якето и му го слага на главата, това се вижда”, обясни вицепремиерът.

Хората са решени да протестират докато не падне и последната керемида на незаконните постройки.

източник: btvnovinite.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката