Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун
13 октомври 2021 23:36 Mobile watches 1953 прочита Mobile comments 0 коментара

итуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, пред БНТ. Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.

„Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре“, категоричен е д-р Миндов. Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена. „Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет“, каза лекарят.

Според д-р Миндов трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко. „В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично“, допълни медикът. Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период. „Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви“, смята д-р Миндов./Dnes.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар