Снимка: БГНЕС
Полицаи искат среща с премиера заради реформите в МВР
17 януари 2022 12:19 Mobile watches 10675 прочита Mobile comments 1 коментар

Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа в структурата на МВР. Това става ясно от позиция на федерацията, изпратена до медиите. Тя е по повод обсъжданата идея пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в отделна структура, пише Факти.бг.

Според синдиката планирането, а в отделен случай и реализацията на такова преструктуриране, напомнят опитите за реформиране на министерството "на парче", на чийто "очевиден провал бяхме свидетели през последните години". Затова и от федерацията казват, че се противопоставят на подобна реформа.

От синдиката посочват, че не са уведомени за това планиране. И напомнят, че тези действия по никакъв начин не кореспондират с договореното в коалиционното споразумение за управление на страната.

Според ръководството на федерацията в момента се разпиляват време и усилия, които биха могли да бъдат използвани с далеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира несигурност, напрежение и демотивация сред служителите в няколко дирекции на полицията и на следващо място се пораждат съмнения относно приложимостта на коалиционното споразумение.

От СФСМВР настояват за спешна среща с премиера, на която да обсъдят ситуацията в МВР.

1 коментар
Коментирай
17.01.2022 13:45 | Стефанов
Позицията явно изразява загриженост за МВР. Но още по-убедително би звучало например - премахване практиката "заплата-пенсия", всеки полицай поне с един чужд език, минимум работещи на бюро и максимум на терен. Ако полицейския профсъюз защитава подобни позиции ще тежи повече...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар