: bTV
Славчо Велков: Оставките след случая „Пелов” не бяха достатъчни
19.06.2018 09:48 Mobile watches 2846 прочита Mobile comments 0 коментара
Това е знаков случай по отношение на състоянието на системата за сигурност в страната, каза депутатът от БСП

Подадените оставки след случая с избягалия затворник Владимир Пелов, който беше застрелян в Ботевград, определено не са достатъчни. Това е мнението на депутата от БСП Славчо Велков.

„Областната дирекция на МВР не е единствената структура на МВР, която носи отговорност”, подчерта той.

Според него случаят „Пелов” не е изолиран криминален случай, а е знаков случай по отношение на състоянието на системата за сигурност в страната, включително и тази в местата за изтърпяване на наказанията.

По думите му той показва, че правосъдие може да се раздава и извън правосъдната система. „Когато в един средноголям български град, като Ботевград, се стрелят безразборно двама души, единият от които е избягал от затвора особено опасен рецидивист, а другият е криминално проявен, задържан малко преди това за незаконно притежание на оръжие, нещата са извън контрол”, коментира Велков.

Утре БСП внася вота на недоверие към кабинета в сектор „Сигурност”, каза още той. Велков подчерта, че друга важна тема утре ще бъде и освобождаването на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев, което не е успяло в петък въпреки опита на мнозинството.

„Не мога да си обясня каква ще бъде причината за освобождаването, тъй като той е в добро общо състояние, има още 5 дни до края на болничния му”, заяви Славчо Велков.

„Утре от трибуната на НС ще чуете кои са онези, които излъгаха цялата държава и скриха огромните дългове на НЗОК”, отбеляза той.

източник: btvnovinite.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката