Започват проверки и на трите електроразпределителни дружества
11.01.2019 15:24 Mobile watches 4127 прочита Mobile comments 1 коментар
Причината е ценообразуването на свободния енергиен пазар

От 15 януари стартират проверки на трите електроразпределителни дружества. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщава „Фокус“. По думите ѝ проверките ще приключат до 25 януари включително.„Съвместни екипи на Министерство на енергетиката и КЕВР ще проверят дейността на трите енергоразпределителни предприятия. Това, което ще бъде обект на проверка на трите дружества от страна на Министерство на енергетиката касае техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде извършен отчет на електромерите, на електромерните табла.

От страна на Регулатора ще бъдат извършени проверки в рамките на компетентността на КЕВР“, каза още министърът.Министър Петкова обясни, че тази мярка е продиктувана от проведения преди броени дни извънреден Национален съвет за тристранно сътрудничество. „Основната тема беше свързана със сектор енергетика и по-специално с цените на свободния енергиен пазар.

Притесненията и въпросите, които бяха поставени и от страна на синдикатите и от страна на бизнес, предизвикаха доста широк отзвук“, каза Петкова и поясни, че днес председателят на КЕВР доц. Иван Иванов я е поканил на среща по тези въпроси./btvnovinite.bg

1 коментар
Коментирай
11.01.2019 17:37 | тамерланд
ЗНАЕМ ГИ НИЕ ТЕЗИ ПРОВЕРКИ ПОД МАСАТА
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката