ДАРА и Murda Boyz взривиха Сандански на BG Music Festival
08 юни 2019 10:25 Mobile watches 4806 прочита Mobile comments 3 коментара

Снощи в препълнения Летен театър на град Сандански стартира третото издание на BG Music Festival. Хиляди желаещи успяха да видят и чуят на живо участниците от тазгодишния форум, както и своите идоли ДАРА, MURDA BOYZ и IVY.

Милиони меломани пред екраните също се насладиха на 3-часовия музикален маратон от ефира на BG Music Channel и Balkanika Music Television, както и в официалния YouTube канал и официалната Facebook страница на BG Music Channel.

20-те финалиста представиха своите песни в трите категории: поп, рок, хип-хоп/R`n`B. Публиката в Летния театър на град Сандански и зрителите пред малките екрани чуха и видяха изпълненията на:

Антифриз, Трио ELEGANCE & Николай Иванов, Божидара Симеонова, Richard, Наталия Тенева, Bobby & Danny Levan, Meia, Боби Ваклинов, Nels, Boyanski, Kokolea, Madjuna, Цвети Радойчева, Sookz, Chemshirov и Jordan S., Rally Spassova, Toshey, Mina, ИцоУ, 1stLine, Theo. Всички артисти представиха най-новите си проекти по свой оригинален начин и със сигурност надпреварата за призовете ще бъде доста оспорвана.

Всички песни ще се борят за наградите на Фестивалното жури, което тази година ще раздаде 3 отличия в различните категории. Освен тях ще бъдат връчени призове и на журналистическото жури, публиката в Летния театър, телевизионните зрители, награда на участниците във фестивала и специалната награда на Кмета и Община Сандански.

Председател на Фестивалното жури бе една от иконите на българската музика - Заки от дует „Авеню“. Другите членове на журито бяха: Живко Колев – текстописец, Петя Костадинова – експерт култура в Община Сандански, Григор Копров – доказан македонски композитор и DJ Marti G – легендата на DJ-ите с над 35-годишен стаж.

Председател на Журналистическото жури за втора поредна година бе Георги Неделчев – редакционен директор на списание Biograph. Другите членове бяха:

Галина Чолакова – главен редактор на сп. Story, Александър Попов – главен редактор на dnes.bg, Огнян Зеленков – представител на радио Зорана и Белла, Красимир Красимиров – редактор на blitz.bg и Николай Милюков – собственик на vox64.com.

И двете журита гласуваха в реално време с индивидуална карта за оценяване по десетобалната система. Резултатите ще станат ясни по време на Галавечерта на 8 юни, когато ще бъдат обявени и фаворитите на публиката в Летния театър и ТВ зрителите, както и наградите на Кмета и Община Сандански и Наградата на участниците.

Водещ на третото издание на BG Music Festival беше R`n`B певицата Ivy.

Изненадата за публиката бе най-новата песен на IVY и Bobkata от Murda Boyz „Ще ги паля“, чиято премиера направиха в същата вечер. Веднага след това рапърите зарадваха гръмогласната публика с хитовете „Пие ми се“, „Дай ми“, „Papi” и други.

За край на вечерта на сцената се качи дивата поп певица ДАРА, която екзалтира всички присъстващи от новото й парче „Darbie”. Още с появата си тийн идолката вдигна всички фенове на крака.

Дълго след като слезе от сцената тя не успя да напусне Летния театър, защото буквално бе обградена от стотици почитатели, които искаха да се докоснат до своята любима изпълнителка.

Организатори на събитието са BG Music Channel, Music Media Cluster и Община Сандански.

3 коментара
Коментирай
08.06.2019 16:14 | Цело Смилово
А уважаемия г-н Кмет, зам. кметицата по културните въпроси, изброените по-горе и ”вся остальная сволоч”, зададоха ли си въпроса за живущите в блоковете, които до23. 45 трябваше да слушат какафонията с тресящи се се от децибелите на басовете прозорци. Никой, никъде не прави такава вакханалия на открито посред нощ. В нито една нормална държава го няма това. Ами има малки деца, има работещи хора... Откъде-накъде някой си рашава, че може да скапе вечерта на няколко хиляди човека... ей така, за кефа си и алчнотия. Нека да го има, но да е само за тия дето са отишли в летния тетър, и да не е във времето за почивка. Никой не е длъжен да ги слуша, ако не иска !!!!
08.06.2019 18:39 | За кмета
Супер яко беше, подкрепа за кмета!
09.06.2019 09:30 | да бе
”подкрепата” за кмета е типичния пример още от древния Рим -хляб и зрелища, тогава народа най-лесно се манипулира
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар