Две пловдивчанки се дипломираха с пълно отличие в Американския университет
24 май 2023 11:53 Mobile watches 12306 прочита Mobile comments 5 коментара

22-годишна пловдивчанка завърши с пълно отличие Американския университет в Благоевград и получи най- високата степен Summa cum laude. Стефани Душилова се дипломира с две специалности - "Бизнес администрация и мениджъмънт" и "Журналистика и масови комуникации".

Стефани е завършила ЕГ "Пловдив" и след това е приета в университета, където през цялото си обучение има само отлични оценки. Така 4 години по-късно, тя е един от двамата студенти, които на церемонията в събота, бяха на подиума при дипломирането на випуск 2023 г. на университета, редом с всички преподаватели, настоятели и ректора на учебното заведение.

По време на обучението си Стефани Душилова се занимава с много благотворителни каузи  и основава "Клуб по консултантство", който прави безплатни бизнесконсултатиции на различни компаниии и стартъпи, а също така изработва и бизнеспланове за тях. След първата си година в университета, тя получава пълна стипендия и по този начин решава въпроса с цената на образованието си. 

Младата дама вече се е насочила към компания, в която ще може да съчетава наученото в двете специалности. "Не беше лесно, но знам, че усилията си струваха. Благодаря на моите преподаватели, които винаги са ме подкрепяли със съвети" казва Стефани за TrafficNews. 

Тя е избрала да остане в България, тъй като смята , че в страната има потенциал за развитие, а и технологиите вече са превърнали света в глобално село, в което имаш свободата да избираш с какво да се занимаваш. 

Весела Михайлова също влиза в списъка с отличници на АУБ и получи най- високата степен на учебното заведение Summa cum laude. Тя също е възпитаничка на Англйската гимназия. Тя също смята да остане и да работи в България. Иска да се развива в областта на финансите и вече има предложения от няколко компании. 

Сред завършилите с висок успех Американския университет във Випуск 2023 са пловдивчанинът Иван Караджов.

246 са завършващите бакалаври в университета тази година –  с 13% повече от миналата, като 70% от тях са от България. Най-много студенти взимат диплома със специалност „Бизнес администрация“ (35%). Следват абсолвентите по „Икономика“ и „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Политически науки и международни отношения“ и „Компютърни науки“ (12%). Значителен процент (40%) завършват с две специалности благодарение на уникалната за региона система liberal arts. Абсолвентите излизат от АУБ с две дипломи – американска и българска. 

На церемонията бе учредена награда на името на княгиня Мария Луиза, която повече от две десетилетия бе член на Борда на почетните настоятели и на 21 май обяви напускането му. 90-годишната сестра на бившия български министър-председател Симеон Сакскобургготски и дъщеря на цар Борис III и царица Йоанна обяви, че се оттегля от настоятелството на висшето училище. От АУБ обявиха своята изненада – наградата, чийто пръв носител е именно княгиня Мария Луиза. Отличието ще бъде връчвано на пенсионирани членове на настоятелството, които са допринесли за успеха на университета.

*Summa cum laude е почетна титла, използвана от образователните институции за обозначаване на степен, която е спечелена „с най-високо отличие“.

5 коментара
Коментирай
24.05.2023 12:25 | хаха
Ще ги видим след време в редиците на ПП да се борят за равенство между половете и други тъпотии
24.05.2023 14:05 | поп Нафърфорий
Цепеняци, хич няма да ги бавя!
24.05.2023 17:35 | точен
БРАВО ЗА СУМА КУМ ЛАУД НА ЗАВЪРШИЛИТЕ АУБ, НО ДАНО НЕ СЕ ОСТАВЯТ ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ И СЛЕД ВРЕМЕ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ, СЛЕД КАТО ГИ ИЗСТИСКАТ КАТО ЛИМОН.
24.05.2023 17:42 | Niki
Groznici
24.05.2023 18:05 | $
Бих ѝ го бапнал в шоколадовата фабрика
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар