Красота и романтика на фестивал в Жеравна! Народният певец К. Божиков предложи брак на любимата си, санданчанката П.Димитрова
22 август 2023 10:08 Mobile watches 13615 прочита Mobile comments 0 коментара

Учителят по музика в Трето основно училище в Сандански Карамфил Божиков изненада приятелката си, танцьорката Паолина Димитрова с романтично предложение за брак. Пред стотици участници в Международния Фестивал на фолклорната носия в Жеравна, Божиков коленичи с пръстен в ръка пред любимата си и я помоли да се омъжи за него.

Развълнувана, Паолина приела предложението и се хвърлила в обятията на любимия си, пред погледите на стотици аплодиращи ги. Много красота събира на едно място фестивалът в Жеравна и народният певец Божиков отдавна чакал този ден, за да поиска ръката на любимото момиче. Фестивалът вече има славата на фестивал и на любовта, тъй като от самото си начало започва с любовна приказка. 

Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Атрактивната им сватба с фолклорната певица Албена Вескова през 2005 г. в местността "Костина" край с. Рибарица по старинен български обичай, на която младоженците и присъстващите 400 гости са с български народни носии, има широк позитивен отзвук. Това мотивира създателя на „Българе” с помощта на неговите партньори Ян и Елена Андерсон, на тогавашния кмет на Жеравна Лъчезар Германов, бизнесмените Георги Манев и Калин Григоров, както и на други съмишленици, да организира много по-мащабно събитие, което да дава възможност на всеки желаещ поне за три дни в годината да облече българска носия и се откъсне от цивилизацията, като направи скок век и половина назад във времето. 

Габи Костова 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар