Нелина стана студентка и побърка Благоевград, вече е... 
10 юни 2022 06:09 Mobile watches 18106 прочита Mobile comments 2 коментара

 

Още през март тази година ви информирахме, че легендата на поп фолка Нелина стана студентка на 51 години. Колкото и чудно да ви се струва, хъса и амбицията на гласовитата блондинка са напълно оправдани, съдейки по това, което й се случва вече. 

Въпреки че има над 30-годишна кариера, изпълнителката е наясно, че винаги може да бъде по-добра, да се усъвършенства, а и да се почувства много по-удовлетворена, отколкото досега - в случая в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. И да, ще се изненадате, че тя няма музикално образование, но и това скоро ще се промени. 

Късният студентски живот на Нелина предизвиква много емоции в Благоевград, където хората й се радват много. А да не говорим как реагират останалите студенти на новата си популярна колежка. 

"В момента съм първи курс в специалност "Изпълнителско изкуство (народно пеене) ". Нямала съм досега музикално образование. Аз съм завършила езикова гимназия в Русе и след това без да искам започнах да пея професионално, с професионални ансамбли, и така вече над 30 години. Сега съм първи курс. Научавам много неща, които не знаех. Трябваше да предприема тази стъпка много отдавна. Това е една от положителните страни на Ковида. Много стоях вкъщи и веднъж се срещнахме с Баровеца (Илиян Михов, б. а.) да запишем една песен. Аз му викам: "Вече откачам вкъщи", а той: "Абе, вземи завърши едно образование, ето аз преподавам онлайн". И така стана, сега съм в курса на Бинка Добрева първа година. Имам още два изпита, стискайте ми палци", сподели гласовитата блондинка наскоро пред Цитиридис. 

"Студентите, като ме видят в университета, и възкликват: "Абе, това не е ли Нелина? ", "Да, тя е". "Ама преподава ли? ", "Не, учи". "Е, как така, ти трябва да преподаваш, а не да учиш". Живея в студентското общежитие с моите съученици. Откачих вкъщи две години, не исках да ходя на квартира и отново да съм сама. Толкова е хубаво. Млади хора, посрещат ме отпред пред общежитието, пускат "Бял Мерцедес" по купони. По улиците в Благоевград толкова ми се радват. Човек винаги трябва да предприема нещо ново", сподели още легендарната певица. 

"Установих, че ретрото сега е на мода. Синът ми не е бил роден, когато създадох тази песен, но сега тя се върти навсякъде. Посред нощ ми пращат клипчета, съобщения как им е любимата тази песен. До ден-днешен продължават тези песни, които имат някаква магия, тъй като са били много истински когато са правени. 

"Синът ми току-що завърши 21-во училище в София, работи, сам си изкарва парите. Има бизнес нюх, което е най-важно за мен, разчитам на късмета му. Работи от три месеца, много е доволен. Парите не му стигат много, защото ходи постоянно по купони. Аз, като си изкарах първите пари, отидох и ги издумках наведнъж, ама толкова ми беше хубаво и сладко. Нашите нямаха пари, дори салам да купят, месо рядко влизаше в нас. Това беше през 1991-ва, тогава бях в Сърбия и отидох на битака, купих си турски анцуг, шарен – във всички цветове на дъгата, както и едно дипломатическо куфарче, пълно с касетки на Лепа Брена, Цеца и Драгана Миркович", припомни си още Нелина. /show. blitz. bg 

 

 

 
 
 

2 коментара
Коментирай
10.06.2022 09:03 | Квазимодо
Не разбрах само защо ни занимавате с поредната ковра, дето ще си купи никому ненужна псевдо-диплома от ПУЦ-а. Че то държавните институции са пълни с такива (справка съда, общината, областта, НЕК, В и К, НАП, Здравното). Няма да ви стигне място с години наред да ги изредите всичките. То затова сме на това положение.
13.06.2022 12:16 | ЮЗУ
Няма такова нещо... изобщо не е ковра! Изключително земна и приятна дама.
И идва абсолютно редовно, без да е пропуснала лекция.
Впечатляващо е дори...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар