33-годишен разложанин под "Домашен арест" за измама с пелети! Контролират го с електронна гривна
26 март 2020 09:31 Mobile watches 6647 прочита Mobile comments 1 коментар

Мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на 33- годишния Георги С. от Разлог, определи тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, като така измени взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража” от РС – Кюстендил. Съдът указва на обвиняемия, че няма право да напуска адреса си в гр. Разлог, на който следва да изпълнява мярката, без разрешение на съответния орган от съдебната система. Контрола по изпълнението се възлага на Районно управление на МВР-Разлог.

Съдът допуска контролиране на взетата по отношение на обвиняемия Георги С. мярка за неотклонение „Домашен арест”, чрез средства за електронно наблюдение / електронна гривна /, което да се изпълни от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Областна служба „Изпълнение на наказанията” - Благоевград. Според съдът са налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление и опасност да извърши друго престъпление. Съдът счита, че мярката за неотклонение „Домашен арест” е достатъчна, за да обезпечи явяването му по досъдебното производство, което е започнато още през 2018 г., като няма данни Георги С. да се отклонявал към момента.

Той е разпитван като свидетел, обвинен е за престъпление извършено през юни 2019 г., а е привлечен като обвиняем през март 2020 г. Георги С. е обвинен за измама с пелети- престъпление по чл. 209, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 4, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, извършено в периода 05. 06. 2019 г. – 19. 06. 2019 г. В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и Любомир К. имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Община Кюстендил и градовете Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

П. Попов

1 коментар
Коментирай
27.03.2020 00:35 | гошо
къде са тия комисии след като Стойчевия в Разлог ме завлече с 30 000 лв както и десетки други в града????? скапана прогнила държава
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар